Köp nyproducerat i Göteborg – men slipp väntetid och budgivning

Efter en period av osäkerhet har bostadsmarknaden återhämtat sig och är nu hetare än på länge. Men det finns fortfarande en viss oro kvar bland bostadsköpare. En del i Riksbyggens arbete för ett tryggare köp av nyproduktion är Inflyttningsklart, inflyttningsklara lägenheter som är nyproducerade. Det innebär ingen väntetid, utan du kan flytta in direkt.

Riksbyggen har en smidig lösning för alla bostadssökare, nämligen inflyttningsklara lägenheter.

Det senaste året har varit omtumlande på många sätt. Men trots den osäkerhet som funnits i samhället har bostadsmarknaden mått bra och det har inte skett några större prisfall.

Slipp väntetid och budgivning – kolla in Riksbyggens inflyttningsklara utbud i Göteborg här.

– Den avvaktande marknad som vi såg i inledningen av coronapandemin har övergått till en stabil efterfrågan, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Han fortsätter:

– Vi på Riksbyggen avslutade 2020 med rekordförsäljning och har under början på året sett att det finns ett fortsatt stort intresse för projekt med olika tillträdeshorisonter.

Smidig lösning

Många svenskar är på jakt på efter nytt boende i vår och Riksbyggen har en smidig lösning för alla bostadssökare, nämligen inflyttningsklara lägenheter.

– Med våra inflyttningsklara lägenheter vet du vad du kommer att betala. Det är en fördel för din egen ekonomi och i din diskussion med banken, så du kan känna dig trygg med ditt köp, säger Mathias Sandberg.

Skillnaden mellan Inflyttningsklart och ”vanlig” nyproduktion är framförallt tillgängligheten. I många fall står lägenheten redo att flytta in i omgående eller efter överenskommelse, vilket innebär stor flexibilitet ifall försäljningen av en befintlig bostad drar ut på tiden. Dessutom är priset fast, vilket gör att hetsiga budgivningar uteblir och det är lättare att planera ekonomin.

Slipp väntetid och budgivning – kolla in Riksbyggens inflyttningsklara utbud här.

Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Ett tryggt köp

För att göra köpet säkert har Riksbyggen en Trygghetsfilosofi som bland annat innebär möjligheten att flytta fram tillträdesdagen och rätt till fria månadsavgifter för den nya bostaden upp till 12 månader om det skulle visa sig att det tar längre tid än planerat att sälja den gamla bostaden.

Riksbyggen tar också ansvar för att föreningen ska ha en god ekonomi, vilket innebär att Riksbyggen köper eventuellt osålda bostäder för att säkerställa att föreningen får en full intäkt.

– Riksbyggen ser till helheten i bostadsköpet och det omfattar en rad olika initiativ för bostadsköparen. Vi har en väl genomarbetad ekonomisk plan med tillhörande underhållsplan för föreningen så att både ekonomi och funktion säkerställs under lång tid framöver. Vi är med från första början och ritar huset, uppför och förvaltar, vi kan byggnaden och dess behov, säger Mathias Sandberg.

Se alla inflyttningsklara lägenheter i hela Göteborg. Klicka här.

Gå på visning – hemifrån

En annan fördel med inflyttningsklara lägenheter är att du kan ”klämma och känna” på bostaden innan köpet. I linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering ställde Riksbyggen om de öppna visningarna till privata, vilket man fortsätter att erbjuda även när samhället nu öppnar upp.

– Vi erbjuder spekulanter privata visningar, där man i lugn och ro kan kolla in lägenheten enskilt på ett coronavänligt. Dessutom växer intresset för helt digitala visningar, där mäklaren går runt i lägenheten och visar den för eventuella köpare via videosamtal.

För att göra hela processen kring ett bostadsköp säker och trygg i coronatider har Riksbyggen tagit fram ett antal nya lösningar, bland annat robotar.

Riksbyggen har också lanserat en robotlösning – vilket innebär att spekulanter kan fjärrstyra en robot för att få en uppfattning om lägenheten.

– Du kan själv gå in och styra robotarna hemifrån soffan, och hänga kvar lite extra om det är något du vill titta på mer i detalj. Du kan också komma tillbaka en annan tid för att exempelvis se hur lägenheten ser ut i kvällssolen eller hur skuggorna faller. På så sätt finns det fördelar, som inte det traditionella sättet att visa lägenheter på plats har.

– Pandemin har förändrat sättet vi arbetar på och hur vi presenterar våra produkter. Kunderna har idag vant sig vid att få mer information än tidigare, och att kunna gå på en robotvisning blir ett bra komplement till en vanlig visning, säger Mathias Sandberg.

Läs mer om Riksbyggens trygghetsfilosofi.