Så vågar du köpa bostad i Jönköping trots krisen

Aktörer på bostadsmarknaden tvingades ställa om snabbt i svallvågorna av coronavirusets spridning. Bostadsutvecklaren Riksbyggen tar bland annat hjälp av robotar för att göra visningar säkra för bostadsköpare. –  Spekulanter kan fjärrstyra robotar som är utplacerade i våra visningslägenheter, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Riksbyggen har ett koncept som heter Inflyttningsklart. Skillnaden mellan Inflyttningsklart och ”vanlig” nyproduktion är framförallt tillgängligheten

Att coronaviruset har vänt upp och ner på vardagen råder det ingen tvekan om. Bostadsutvecklare har behövt ställa om för att anpassa hela processen vid ett bostadsköp till en ny verklighet. Riksbyggen går i bräschen i detta arbete, bland annat genom att använda fjärrstyrda robotar som på distans hjälper spekulanter att bilda sig en uppfattning om bostädernas planlösning, läge och standard. Men ett bostadsköp är mer än bara visningar.

Se inflyttningsklara lägenheter i Jönköping. Klicka här.

Trygghetsfilosofi

När bostadsmarknaden är avvaktande kan upplevelsen att köpa en bostad kännas osäker. För att göra köpet säkert har Riksbyggen en Trygghetsfilosofi som bland annat innebär möjligheten att flytta fram tillträdesdagen och rätt till fria månadsavgifter för den nya bostaden upp till 12 månader om det skulle visa sig att det tar längre tid än planerat att sälja den gamla bostaden.

Riksbyggen tar också ansvar för att föreningen ska ha en god ekonomi, vilket innebär att Riksbyggen köper eventuellt osålda bostäder för att säkerställa att föreningen får en full intäkt.

Under rådande läge i samhället, kan du ge några exempel på saker som ni förändrat för att göra processen säker för köpare? – I linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi ställt om de öppna visningarna och erbjuder spekulanter privata visningar, där man i lugn och ro kan kolla in lägenheten enskilt. Dessutom erbjuder vi helt digitala visningar, där mäklaren går runt i lägenheten och visar den för eventuella köpare via videosamtal, säger Mathias.

Se alla inflyttningsklara lägenheter i Jönköping. Klicka här.

Ett tydligt exempel är Riksbyggens fyra stora visningshelger under året som går av stapeln i april. Visningshelgen ställdes om från publika visningar till privata visningar, för att göra visningarna säkra och tillgängliga.

Flytta in i inflyttningsklara lägenheter

Riksbyggen har ett koncept som heter Inflyttningsklart. Skillnaden mellan Inflyttningsklart och ”vanlig” nyproduktion är framförallt tillgängligheten. I många fall står lägenheten redo att flytta in i omgående eller efter överenskommelse, vilket innebär stor flexibilitet ifall försäljningen av en befintlig bostad drar ut på tiden. Dessutom är priset fast, vilket gör att hetsiga budgivningar uteblir och det är lättare att planera ekonomin. – Med våra inflyttningsklara lägenheter vet du vad du kommer att betala. Det är en fördel för din egen ekonomi och i din diskussion med banken, så du kan känna dig trygg med ditt köp, avslutar Mathias Sandberg.

Läs mer om Riksbyggens trygghetsfilosofi.

Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.