Nya projektet Ciceron sticker ut i Göteborg

Göteborgs centrum växer västerut med den nya stadsdelen Masthuggskajen, en plats där det nya och gamla Göteborg möts. Bostadsutvecklaren Nordrs hus Ciceron kommer med sina 17 våningar bli en självklar del i den nya skyline som växer fram.

– Masthuggskajen blir stans mest intressanta stadsdel – brokig, urban, modern och mitt i den urgöteborgska hamnmiljön, säger Gustav Zackrisson, arkitekt på Krook&Tjäder. 

Illustration som visar entréplanet för Ciceron.

Redan i entrén till Ciceron är det tydligt att det är ett bostadsprojekt som sticker ut. Istället för en vanlig trappuppgång möts de boende av ett vardagsrum. Känslan kommer att påminna om en mysig hotellobby där människor kan umgås. Entrén, som alla lägenheter är samlade runt, är pampig med en effektfull indragning, förklarar Gustav Zackrisson, arkitekt på Krook&Tjäder. 

Anmäl ditt intresse för Ciceron – klicka här.

– Husets gemensamma nämnare är dess vertikalitet och elegans. De höga fönsterna med låg bröstning i kombination med den rymliga takhöjden samt den utvändiga fasadkompositionen med klassicistiska kvaliteter, ger huset en strävan upp mot himlen. En stilig reslighet för både yttre gestaltning och inre rumslighet och ljus, säger han.

Illustration som visar en tvåa i Ciceron, inredningsstil Fjäll.

Hotellkänslan som du möts av i entrén följer även med 17 våningar upp där den gemensamma takterrassen breder ut sig och bjuder på en häftig utsikt över Göteborg och älven.Högst upp i huset kommer det finnas tre unika penthouse, som sprider sig över två etagé. Som om inte det vore nog har varje penthouse också en privat takterrass på upp till 30 kvadratmeter.

– Det är ett inspirerande hus med fina lägenheter i vilka du hittar många och olika kvaliteter, säger Gustav Zackrisson.

Läs mer om Ciceron här.

Masthuggskajen är en plats i förändring. Det kommer att vara en stadsdel där livet är enkelt att leva samtidigt som city är runt hörnet och allt som behövs finns utanför dörren. Ciceron kommer att ligga i början av Nordhemsgatan, vilket gör att både utsikten över älven och närheten till kommunikationer är väldigt bra.

En pampig entré med det gemensamma vardagsrummet

Exklusiva materialval

Totalt ska Nordr bygga 129 lägenheter med generös takhöjd, sociala ytor och exklusiva materialval. För den som köper en bostad i Ciceron finns det möjligheter att välja mellan tre nya och unika inredningsstilar för att göra bostäderna mer personliga.

De stilar som finns att välja mellan i Ciceron är Äng, Fjäll och Fjord. Äng står för varma och glada färger med material som står för mjukt rundade detaljer. Fjäll bjuder in de nordiska bergens färgskala och Fjord skapar en lugn, exklusiv bas med vibbar av en sober, lyxig lounge. Stilarna har gemensamt att de är noggrant framtagna och designade för att vara tidlösa, utan kompromisser.

Anmäl ditt intresse för Ciceron – klicka här. 

Illustration som visar en fyra i Ciceron, inredningsstil Fjord.

Fakta: Ciceron

Rum: 1–5 rum

Boyta: 26-174,5 kvadratmeter

Bostäder: 129

Beräknad säljstart/inflytt: Våren 2021/prel 2023

Anmäl ditt intresse för Ciceron – klicka här. 

Visste du att…

Bostadsutvecklaren Veidekke Eiendom har bytt namn och heter nu Nordr. Det är samma företag och kvalité, bara ett nytt namn. Det betyder att alla försäkringar, avtal och garantier gäller utan ändring.

Nordr är en av Nordens största fastighetsutvecklare med verksamhet, kontor och projekt i både Sverige och Norge. De har alltid många aktiva projekt och nästan 20 000 bostäder att utveckla i markbanken. Nordr utvecklar smarta, solida och hållbara hem och bygger stadsdelar där du kan känna dig som hemma.