Parhus byggs i Stockholm: ”Populära”

I Margretelund, strax utanför Åkersberga centrum, växer det nya bostadsområdet Valsjöskogen fram. Där planeras Brf Bofinken, 26 parhus om två plan – nära kommunikationer, service och lummig grönska.

Alla parhus i Brf Bofinken har en stensatt uteplats på framsidan och ett trädäck i trädgården på baksidan. Flera tomter ligger i skyddat sydvästläge med härlig kvällssol.

Sedan säljstarten drog igång i januari i år har det varit stort intresse för Brf Bofinken. Flera bostäder såldes och reserverades redan under första veckan, berättar Hanna Ekfäldt, kundansvarig på OBOS Kärnhem, som står bakom projektet. 

Vill du veta mer om Brf Bofinken? Anmäl ditt intresse här.

– Det här är vårt första område i Åkersberga och vi är mycket glada över det positiva mottagandet. Hustypen, ett välplanerat parhus på 105 kvm, är en av våra mest populära bostäder som vi har byggt på många platser runt om i landet, berättar kundansvariga Hanna Ekfäldt.

Flexibla lösningar och hög standard

Bostäderna i Brf Bofinken blir välplanerade och av hög standard, från golv till tak. Som boende har du även möjlighet att välja mellan olika planlösningar på övervåningen. Exempelvis kan du få upp till fyra rum, perfekt som ett hemmakontor eller ett extra sovrum. 

Klicka här om du vill veta mer om Valsjöskogen.

Tomterna blir bland de större i området, där flera kommer att ha kvällssol på baksidan. Samtliga bostäder får ett förråd i trädgården, samt en carport i anslutning till huset. 

Nära kommunikation, service och natur

Valsjöskogen ligger inbäddad i tallskog med flera sjöar inom promenadavstånd. I området finns det gott om motionsslingor och skogsområden att upptäcka. För den som gillar bad och skärgårdsliv, ligger havet bara en cykeltur bort. 

I Valsjöskogens idylliska miljö planeras även – utöver Bofinken Blåbärsbacken. Det är ett bostadsprojekt där OBOS planerar att bygga 20 parhus och 19 villor i bekväm bostadsrättsform i storlekarna 107, 137 och 158 kvm. Projektet säljstarar kvartal 1 2022 och inflyttning sker hösten 2023.

Anmäl ditt intresse för Blåbärsbacken här.

Parhusen i Brf Bofinken byggs i två plan på 105 kvm. Alla får egen trädgård med uteplats och carport.

Allt som du behöver i vardagen hittar du på ett bekvämt avstånd. Har du barn finns det flera skolor i området, från för- och grundskola till gymnasium. En kort promenad bort ligger även Margretelund centrum med matbutik och apotek, samt Åkersberga med ett större serviceutbud. Med Roslagsbanan, som avgår från Åkersberga, tar du dig till Stockholm Östra på ungefär 30 minuter.

Få förtur med OBOS medlemsskap

En av de som köpt en bostadsrätt i Brf Bofinken är Shamal Shuani och hans familj som idag bor i en lägenhet. Det var mycket som lockade med Brf Bofinken och Valsjöskogen, men kanske främst närheten till naturen och en stressfri vardag. 

– Det ska bli skönt att få flytta in i en helt ny bostad där vi inte behöver renovera något. Här kan vi koppla av medan barnen leker i trädgården och skogsområdet som ligger intill huset. Vi ser fram emot att få bo närmare naturen och havet samtidigt som vi bara kommer ha ett par minuter till skolor och kollektivtrafik, berättar han. 

Shamal Shuani tillsammans med mäklare Richard Bengtsson på Fastighetsbyrån. Shamal och hans familj ser mest fram emot att få flytta in i en nybyggd bostad nära naturen.

När försäljningen av Brf Bofinken startade fick Shamal med familj gå före i kön och välja bostad föra alla andra som anmält sitt intresse. Det beror på att Shamal tecknat medlemskap i OBOS Medlem, ett program som nyligen lanserades i Sverige, men som i Norge har över 500 000 medlemmar.

Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Läs mer om OBOS medlemsskap här.