Ny stadsdel i Lund: ”Perfekt placering”

I Lunds nordöstra delar växer Brunnshög fram. I de centrala delarna av stadsdelen planeras Brf Pärlan, ett häftigt bostadskvarter med många kvaliteter. – Vårt kvarter har en perfekt placering mitt i Brunnshög, precis intill spårvägens hållplats och den nyanlagda Nobelparken, berättar Camilla Fors, kundansvarig på OBOS Kärnhem.

Visionsbild på OBOS Kärnhems kvarter i Brunnshög, med en karaktäristisk fasad som sticker ut i området.

Brunnshög blir en stadsdel som inte bara skapas utifrån dagens behov, utan för att säkerställa en hållbar framtid för kommande generationer. I området planeras Brf Pärlan, ett bostadsprojekt som rymmer totalt 107 bostäder. Från en kvadratsmart etta, perfekt som ett första boende, till fem rum och kök – för den växande familjen. Det kommer även att finnas några lägenheter i etage med takterrasser.

Vill du veta mer om Brf Pärlan – läs mer här.

I entréplanet kommer det att finnas ytor för verksamheter, så möjligheten finns att de boende får ett eget kvarterskafé eller liknande. 

Nära kommunikationer, service och grönska 

Brunnshög blir en levande stadsdel med en mix av bostäder, vackra parkområden, butiker och restauranger. Sedan 2020 går dessutom spårvagnarna förbi Brunnshögstorg och till Lund Central tar det mindre än tio minuter.

Lägenheterna i Brf Pärlan är på 1-5 rum och kök och från 31 till 115 kvadratmeter. Några av lägenheterna är i etage och har egna takterrasser.

Som närmaste granne till Brf Pärlan ligger den nyligen färdigställda Nobelparken. Här finns promenadslingor, spännande lekytor, odlingar med ätbara växter och hundrastplats. Dessutom kommer en ny park att anläggas, Kunskapsparken, i anslutning till naturreservatet Kungsmarken. 

Klicka här om du vill veta mer om Brf Pärlan.

Josefin Fagerholm, mäklare på Våningen & Villan, som förmedlar bostäderna, har kunnat följa utvecklingen på nära håll. 

– Jag bor själv i närheten av Brunnshög och promenerar förbi då och då. Nyligen hade jag med mina barn och de uppskattade den fina lekplatsen i Nobelparken. Det är helt fantastiskt att se förvandlingen, säger hon. 

En stadsdel med fokus på hållbarhet 

Hållbarhetstänk och omsorg om miljön ska vara en självklarhet i Brf Pärlan – från byggteknik och kommunikation till service för de boende. Därför kommer det bland annat att finnas cykelparkering utanför dörren till varje lägenhet. På så sätt har de boende nära till såväl cykel som spårvagn när det kommer till transport. 

Säljstart i april 

Den första etappen i projektet släpps till försäljning i mitten av april. Genom att bli medlem i OBOS får köparna dessutom förtur och möjlighet att välja lägenhet före andra, berättar Camilla Fors. 

– Det kostar bara 200 kronor per år att vara medlem och förturen gäller för alla bostadsprojekt inom OBOS-koncernen. Det är inget att tveka på, säger hon avslutningsvis.

Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Läs mer om OBOS medlemsskap här.