Nytt kvarter byggs i natursköna Edsviken

I natursköna Edsviken i Sollentuna, planerar OBOS för ett helt nytt kvarter – Brf Strandvägen. Visionen är att skapa en vacker och tidlös miljö med inspiration från den moderna trädgårdsstaden. Totalt kommer kvarteret att rymma cirka 120 bostäder runt en gemensam innergård med orangeri och odlingsmöjligheter.

Brf Strandvägen blir ett modernt stadskvarter med fokus på hållbarhet och gedigna materialval.

Edsviken är ett levande samhälle med en trivsam blandning av villor, småhus och flerbostadshus. Bara ett par minuter från vattnet kommer OBOS nya kvarter att ligga.

Brf Strandvägen blir ett kvarter med bostäder i varierande storlekar som passar olika skeenden i livet. Från yteffektiva ettor, till luftiga ateljélägenheter i etage. I kommande etapp släpps även townhouse i radhusform som bildar en fin övergång från villabebyggelsen i Edsviken. 

Vill du veta mer om Brf Strandvägen? Läs mer här.

Kvarteret är ritat av arkitektkontoret Semrén och Månsson som har blandat traditionella uttryck med nutida detaljer. Gunilla Slättås, försäljningschef på OBOS, förklarar närmare. 

– Det blir ett kvarter med ljusa och moderna lägenheter med material som blir vackrare med tiden. Kvaliteten är genomgående hög vilket gör att det här området blir något utöver det vanliga. 

Lägenheterna i den första etappen är på 1-6 rum och kök, alla med minst en balkong. Den generösa takhöjden gör bostäderna ljusa och luftiga.

En prunkande urban oas  

Mellan husen anläggs en grön innergård som blir kvarterets hjärta och självklara mötesplats. Skyddade från omvärlden kan kvarterets boende koppla av, odla, leka och njuta av livet tillsammans med familj och grannar. Gården rymmer både orangeri och odlingsmöjligheter men även lekytor för de minsta. Växtligheten har valts med omsorg för att visa på årstidernas växlingar. I kombination med utomhusbelysning blir gården ett blickfång även vintertid.  

Vill du veta mer om Brf Strandvägen – läs mer här.

Mellan husen anläggs en innergård som blir en grön oas med orangeri, odlingsmöjligheter och lekytor.

– För oss är det självklart att tänka hållbart och bygga energieffektivt. De här husen kommer därför att bli miljöcertifierade av Sweden Green Building Council. Det innebär till exempel att lägenheterna blir bullerfria, med behaglig inomhustemperatur oavsett säsong, berättar Gunilla Slättås. 

Runt hela Edsviken finns fantastiska cykel- och löpvägar med badplatser och båtbryggor. En kort promenad från Brf Strandvägen ligger även Sollentuna centrum med flertalet butiker, restauranger och kommunikationer in till centrala Stockholm. Med pendeltåg tar det bara 17 minuter till T-centralen från Sollentuna station. 

Säljstart för första etappen

Sommaren 2021 släpps 30 stycken bostadsrätter i trapphus sju och åtta till försäljning. Här erbjuds lägenheter på 1-6 rum och kök, där samtliga får minst en balkong. Genom att bli medlem i OBOS får köparna dessutom förtur och möjlighet att välja lägenhet före alla andra. Ett självklart val, menar Gunilla Slättås.

Läs mer om OBOS medlemsskap här.

OBOS kvarter Brf Strandvägen kommer ligga i Edsviken – ett lummigt villaområde med närhet till både natur och service.

– Det kostar bara 200 kronor att bli medlem och förturen gäller för alla bostadsprojekt inom OBOS-koncernen. Det är inget att tveka på, säger hon avslutningsvis.

Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).