Smarta radhus byggs i Nyköping: ”Attraktivt område”

I skärgårdsnära Nyköping tio mil söder om Stockholm tar ett unikt bostadskvarter form. Intill Nyköpingsån byggs brf Växthusgränd, framtidens radhus – nära naturområden, centrum och kommunikationer till Stockholm. 

I Brf Växthusgränd blir det smarta och moderna radhus.

I natursköna Marieberg i Nyköping bygger Maison Forte brf Växthusgränd. Totalt blir det 24 stycken moderna radhus i storlekarna 106 och 130 kvadratmeter, fördelat på två våningsplan. Perfekt för den växande familjen eller paret som längtar efter en enklare vardag. 

Vill du veta mer om brf Växthusgränd – läs mer här.

Framtidens radhus 

Invändigt blir husen ljusa och moderna med smarta uppkopplade vitvaror och material av bra kvalitet. Som köpare har man dock möjligheten att utforma bostaden efter eget tycke och smak, berättar Elinor Collin på Maison Forte. 

– Vi är väldigt lyhörda mot våra kunder och flexibla med önskemål. Vill man ändra väggfärg eller addera en vägg så gör vi allt vi kan för att lösa det. Det är viktigt för oss att man älskar sitt nya hem från start, säger hon. 

Bostäderna blir ljusa och rymliga med material och vitvaror av god kvalitet.

Förutom detta, kommer husen med en rad smarta funktioner. Exempelvis finns det möjlighet att koppla upp sina vitvaror, lås, larm och andra produkter till Wi-Fi som styrs via mobilen. Dessutom blir det solcellspanel på taken, för att minska kostnader, samt laddbox för elbil i carporten. 

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna.

– Radhusen utrustas med utrustning som möjliggör en enklare vardag och som samtidigt möter framtidens utveckling. Även om man inte äger en elbil idag är det bra att möjligheten med laddbox finns tillgänglig på hemmaplan, säger Viktor Söderqvist, projektledare för brf Växthusgränd.

Nära kommunikation, service och natur 

Bredvid kvarteret rinner Nyköpingsån och tillhörande promenadstråk som leder in till centrum på bara tio minuter. Där finns allt man kan tänkas behöva, från matbutiker, shopping, service och tågstation. Strax utanför centrum finns även Skavsta flygplats och skärgården. 

Intill kvarteret finns lummig natur och Nyköpingsån.

– Det är många som väljer att flytta hit. Nyköping har en småstadscharm som är väldigt attraktiv, samtidigt som det är nära till Stockholm, läget vid vattnet och bra kommunikationer med både tåg och flyg, säger Viktor Söderqvist.

Nyköping moderniseras

Via tåg och bil tar det cirka en timme till centrala Stockholm. Dessutom planeras Ostlänken, en höghastighetsjärnväg, som ska vara ett ännu snabbare färdalternativ. 

Vill du läsa mer om området? Klicka här.

Det byggs även ett stort resecentrum med intilliggande butiker och kaféer, samt att det centralt liggande lasaretten byggs ut och moderniseras. Nyköping som stad utvecklas mycket nu för att matcha det ökade invånarantalet och deras behov.