Bo med naturreservatet utanför fönstret

En nyproducerad lägenhet med högkvalitativa materialval och ett naturreservat utanför dörren, låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Riksbyggens bostadsprojekt Kattugglan i Marieberg i Nyköping har allt detta plus mycket mer. – Det är många som tar vägen genom reservatet längs med ån när de ska till och från Marieberg, berättar Patrice Wedlund på Riksbyggen.

Kvarteret Kattugglan består av 138 moderna hyreslägenheter, från mindre yteffektiva ettor till stora fyror för större familjer. Placeringen av kvarteret Kattugglan är speciellt då det ligger precis vid naturreservatet Hållet-Marieberg-Stenbro. Naturreservatet bildades för drygt 15 år sedan att det skulle finnas kvar ett stycke orörd skog alldeles intill stadskärnan i Nyköping.

Anmäl ditt intresse för att hyra en lägenhet – klicka här.

Unik omgivning

Omgivningen har varit en viktig del i utvecklandet av kvarteret Kattugglan. Alla lägenheter har balkong eller uteplats som vetter mot naturområdet, även innergården är placerad mot naturreservatet. Magnus Petersson, affärsutvecklare på Riksbyggen, menar att det finns massor med möjligheter för att kunna nyttja närheten till naturen.

– Där finns det bland annat boulebanor, plats för utegrill och möjligheter att ha en egen odling för den som vill, säger han.

Naturen utanför lägenheterna må vara vacker, men det är insidan som räknas. Lägenheterna är ljusa och fräscha med vitmålade väggar, klinker innanför ytterdörren och ekparkett i alla rum. De moderna och praktiska köken är alla utrustade med diskmaskin och badrummen är helkaklade. Husen är också certifierade enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att husen uppfyller krav som bland annat innebär bra inomhusklimat.

Läs mer om Kattugglan här.

Stort intresse

Intresset för hyresbostäderna i kvarteret Kattugglan har varit stort, men det finns lägenheter kvar för den som är intresserad. Magnus Petersson berättar att människor i alla åldrar har sökt sig till Kattugglan. Inflyttningen började i vintrar och lagom till sommaren kommer alla de boende var inflyttade.

– Medan barnfamiljer har tecknat kontrakt på fyrorna passar ettorna och tvåorna för ungdomar som precis har flyttat hemifrån, unga par och personer från 55 och uppåt som har sålt sina bostadsrätter, villor eller vill uppdatera sin hyresrätt, säger Magnus Petersson.

Smidig pendling

Kattugglans placering nära E4 gör kommunikationen till centrala Nyköping effektivt. Det är också smidiga pendlingsavståndet till Stockholm, Södertälje och Norrköping. När du sedan kommer hem från arbetet så väntar rävar, fältharar, rådjur, uttrar och bävrar på dig i naturreservatet. Men det är kanske skönt att du kan se njuta av dem direkt från balkongen.

Anmäl ditt intresse för att hyra en lägenhet – klicka här.