Få en ny unik fjällupplevelse med Idre North Park

I Idre, en av Sveriges mest populära skid- och semesterorter, växer ett nytt och spännande bostadsprojekt fram. North Park – inspirerat av klassiska amerikanska destinationer som Aspen och Vail  – erbjuder unika bostäder med hotellservice i en verkligt storslagen fjällmiljö. 

North Park Hotel, designat av KjellanderSjöberg, blir områdets mittpunkt.

North Park blir ett arkitektoniskt sammanhållet område med både bostäder och hotell nedanför det nya skidområdet Himmelfjäll i centrala Idre. Totalt byggs 90 bostadsrätter, 40 villor och en exklusiv hotellbyggnad med takpool i hjärtat av området. Johan Kindblom, en av personerna bakom North Park, förklarar närmare. 

Vill du veta mer om North Park – läs mer här.

– Vi har byggt det vi själva saknat i fjällen – det kan beskrivas som ett mellanting mellan den egna bostaden och hotellet. Vi har också har lagt mycket krut på en sammanhållen design med internationell utgångspunkt istället för det traditionella svenska fjällbyggandet. Områdets hjärta – hotellbyggnaden – är ritad av de flerfaldigt prisbelönta arkitektkontoret KjellanderSjöberg, säger han.

Ett modernt fjällboende 

Hotellet kommer att ha ett serviceerbjudande för hela området. Det innebär bland annat att man som hus eller lägenhetsägare kommer att ha tillgång till städtjänst, administration av skötsel och uthyrning. Allt som gör bostadsägandet här både roligare och enklare, berättar Johan Kindblom. 

Totalt byggs 90 bostadsrätter och 40 villor i det nya området.

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna.

Arkitekterna KljellanderSjöbergs vision bakom North Park Hotel har har varit att ge området en mittpunkt med både estetiska och praktiska influenser från klassiska amerikanska skidorter som Aspen och Vail. På hotellet kommer det att bland annat att finnas bar, restaurang, takpool, spa och gym. Via hotellet kommer man även kunna hyra skidor, snöskoter och mountainbike. Dessutom finns co-working area, padel, samt kanske det viktigaste av allt – en restaurang som har öppet året runt.

Nära service, natur och skidåkning 

Området kring North Park ligger inbäddad mellan både älvar och sjöar, perfekta att båda, paddla eller fiska i under sommarhalvåret eller åka skidor under vintern. Lika nära till det nya Himmelfjäll, som de klassiska backarna i Idre. I närheten finns även Idrefjällen Golfklubb, en av Sveriges vackraste golfbanor. Ytterligare en timme bort med bil ligger den nya internationella flygplatsen – som gör det enkelt att resa.

Samtliga bostäder ramas in av lummig grönska och vackra utsikter.

Både hotellet och bostäderna kommer att så klara våren 2022, men redan nu kan man anmäla sitt intresse och få veta mer om projektet. 

Vill du göra en intresseanmälan och veta mer? Klicka här.