Nu växer Långströmsallén med nya Bergsfallet

Med nya bostadsprojektet Bergsfallet växer Långströmsallén på Hisingen. Sedan 2012 har bostadsutvecklaren utvecklat och förädlat området till ett levande bostadsområde, med närheten till hela Göteborg.

Illustration som visar hur Bergsfallet kommer se ut när det är färdigt.

2012 tog den lokala bostadsutvecklaren Balder över förvaltningen av Långströmsgatan på Hisingen. Det ligger inte långt ifrån Lindholmen, ett av Göteborgs mest spännande områden. Där kommer det inom de närmsta åren byggas 10 000-tals bostäder, butiker, restauranger och hotell. Det är framtidens centrum i Göteborg som växer frammed bland annat Lindholmen Sciencepark, ett område byggt för att samla företag och därmed arbetstillfällen.

Anmäl ditt intresse för Bergsfallet – klicka här.

Nya bostäder

Balder har under de senaste åren genomfört flera arbeten för att förbättra Långströmsgatan och närområdet. Bland annat har Långströmsgatan lagts om, cykelvägar har byggts och det gamla hyresbeståndet har rustats upp. Här bygger Balder bostadsområdet Långströmsallén som totalt innefattar drygt 600 bostadsrätter. Först ut var kvarteret Triliten och nu är det dags för Bergsfallet.

Illustration som visar ett sovrum i Bergsfallet.

Bergsfallet består av 87 lägenheter i storlekarna 1–4 rum, från 32 kvadratmeter till 87 kvadratmeter. Alla lägenheter – oavsett storlek – präglas av smarta kvadratmeter. Det finns bostäder både för studenten som inte behöver massor med yta till familjerna som behöver mycket utrymme och flera rum. Alla lägenheter kommer också ha balkong[, fransk balkong eller uteplats.

Detta är Bergsfallet – se videon här.

Effektiv pendling

Bergsfallets läge gör att pendling till arbete eller studier blir väldigt enkelt. Oavsett om du arbetar i närheten eller i city är det aldrig längre bort än en effektiv kollektiv pendling. Om du föredrar att åka båt kan du alltid använda färjorna som avgår från närliggande Lindholmen.

Läs mer om Bergsfallet här.

Bergsfallet kommer vara ett dynamiskt och levande kvarter där det kommer erbjudas bilpooler, utegym, lekplatser, grillplatser och olika former av samlings- och aktivitetsytor. Långströmsparken och gröna stråk precis går utanför dörren, även Flunsåsparken och Keillersparken ligger nära. I Keillersparken hittar du Rambergetvarifrån du får en häftig panoramautsikt över Göteborg.

Hitta din personliga inredningsstil

För att göra varje lägenhet mer personlig har Balder tagit fram tre olika inredningskoncept där du kan välja mellan olika tillval, anpassat efter moderna trender och funktionella lösningar. Koncepten är döpta till Klassisk, Trend och Elegans. Klassisk ingår i ditt bostadsköp och Trend och Elegans är tillval. Du kan också skapa en egen mix mellan de olika inredningskoncepten för kök och badrum.

Anmäl ditt intresse för Bergsfallet – klicka här.

Illustration som visar ett kök i Bergsfallet.

Distanser till Göteborgs knutpunkter från Långströmsallén:

  • 9 minuter till Backaplan med bil.
  • 12 minuter till Eketrägatan om du tar en promenad.
  • 13 minuter till Lindholmspiren på cykel.
  • 2 minuter till förskola om du går.

Fakta: Detta är Bergsfallet

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Boarea: 32–87kvadratmeter

Antal rum: 1–4 rum och kök

Preliminär inflyttning: Våren 2022