Bo med vatten och skog runt hörnet i Torsviken

Strax norr om Norrköping växer ett helt nytt bostadsområde fram, Torsviken. Med skog vackra vyer över Bråviken är platsen unik, vilket väcker uppmärksamhet. Det kommer att bli levande område med många familjer, säger Marcus Söderström, projektutvecklare på OBOS.

Torsviken är ett område utanför Norrköping som ligger med utsikt över Bråvikens vatten. Här kommer bostadsutvecklaren OBOS tillsammans med systerföretagen SmålandsVillan och Myresjöhus bygga en stor blandning av radhus, parhus, kedjehus och villor. Målet med hela området är att ta tillvara på de naturliga förutsättningarna med naturen inpå husknuten och anpassa bebyggelsen efter det. Det kommer att finnas en blandning av bostadsrätter och äganderätter, vilket öppnar för ett aktivt bostadsområde. 

– Då området kommer att innehålla många olika typer av hus, kommer det finnas något för alla i Torsviken. Det finns tomter för att bygga sin drömvilla, eller om man vill bo i rad-, par- eller kedjehus, säger Marcus Söderström.

Anmäl ditt intresse för en bostad Torsviken och läs mer här.

OBOS Medlem – så går det till

Nyligen lanserade OBOS en ny rikstäckandebostadskö som ger förtur till att köpa OBOS nya bostäder. Du får också flera olika fördelar genom att vara medlem. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.

I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.

Bli medlem i OBOS här.

Naturen alltid där

Torsviken präglas av närheten till vattnet, dels Bråviken men också den lilla badsjön Torsjön. Oavsett om du tycker om att plocka svamp, springa i naturen, cykla mountainbike eller njuta av årstiderna från uteplatsen så finns rätt förutsättningar i Torsviken.

En annan fördel med området är närheten till Krokek som ligger en kort bit bort. Där finns skolor, förskolor, mataffär, restaurang och annan service, något som annars kan saknas i närheten av ett nyetablerat område. Norrköping ligger bara 20 minuter bort med bil och Stockholm nås effektivt på 1,5 timme med tåg från Kolmårdens station som ligger i Krokek.

Områdesskiss för Torsviken. Klicka på bilden för att se den i större format.

Säljstart för första projektet

De första bostäderna i Torsviken har haft säljstart i Brf Trivsamheten. Totalt handlar det om 18 par- och radhus på 120 kvadratmeter. Husen är välplanerade och har en social, ljus och öppen planlösning. Alla hus får även en egen trädgård och stor balkong vilket skapar en riktig villakänsla.

– Husen är anpassade utifrån naturens förutsättningar och kommer att ha kulörer som gör att de smälter in i omgivningen. De är också placerade så att de ska få så mycket sol som möjligt och ha härliga utsikter, säger Marcus Söderström.

Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Anmäl ditt intresse för Brf Trivsamheten – klicka här.