Galleriet blir ett havsnära bostadskvarter

I populära Nya Hovås växer ett spännande bostadskvarter fram. Där byggs Galleriet – moderna bostadsrätter i ett lugnt läge, nära salta bad, service och kommunikationer till stan. 

Samtliga bostäder får antingen en generös balkong, uteplats eller terrass.

I Nya Hovås, en stadsdel i södra Göteborg, planeras kvarteret Galleriet. I projektets fyra hus blir det lägenheter i olika storlekar. Från ettor med extra takhöjd, perfekt som ett första boende – till rymliga takvåningar med terrass, för den stora familjen eller paret som vill flytta ihop. Elin Chytraeus, från Skanska, som ligger bakom projektet i Nya Hovås, förklarar närmare.

Vill du veta mer om Galleriet? Läs mer här.

– Kring en grön oas av växtlighet reser sig fyra huskroppar, var och en med sin egen riktning. De gedigna tegelfasaderna på hus ett och två skapar en spännande kontrast mot hus fyras vita släta fasader, som har fått inspiration från en omålad målarduk, säger hon och syftar på namnet Galleriet. 

På ett lugnt läge i populära Nya Hovås växer Galleriet fram.

Bostäderna i Galleriet blir ljusa och moderna med öppna och halvöppna planlösningar som ger utrymme för flera sociala ytor. Flera av bostäderna är även utrustade med hemmakontor – perfekt för den som gillar att jobba hemifrån. Inredningen präglas av sobra naturmaterial i jordnära färger, men det går även att prägla hemmet genom inredningsval och tillval som Skanska erbjuder. Förutom detta, får även samtliga bostäder antingen en generös balkong, uteplats eller terrass. 

Vill du veta mer om bostäderna – läs mer här.

Lägenheterna blir ljusa och moderna och präglas av sobra naturmaterial.

– Galleriet blir helt klart ett spännande kvarter där traditionell och modern arkitektur smälter samman och bildar en attraktiv helhet, säger Elin Chytraeus. 

Nära havet, stan och kommunikationer 

I Nya Hovås har du lika nära till havet vid Stora Amundön – som till stan. Samtidigt bjuder stadsdelen både på en urban känsla och småstadscharm, med flera lokala smultronställen på promenadavstånd och närhet till stadspuls. I området finns allt från matbutik, apotek och butiker till ett utbud av restauranger och caféer. 

Klicka här om du vill veta mer om området.