Mer frihet med ägarlägenhet

Runt om i Stockholm bygger JM ägarlägenheter – ett boende som innebär ett direkt ägande med låga fasta kostnader och med stor personlig frihet. Bostäder som passar perfekt att bo i, men som även går att hyra ut eller använda som halvårsboende eller övernattningslägenhet.

Älvsjö Loft blir ett av JMs sista kvarter i Älvsjöstaden.

Ägarlägenheter är den absolut vanligaste upplåtelseformen runt om i Europa och i andra delar av världen. I Sverige är den fortfarande ganska ovanlig, men de senaste två åren har allt fler upptäckt dess fördelar. Upplåtelseformen kom till Sverige under 2009 och JM är bland de första stora bostadsutvecklarna att bygga ägarlägenheter.

Vill du veta mer om JMs ägarlägenheter? Klicka här.

– Vi ser ett väldigt stort intresse för ägarlägenheter, just för att de erbjuder en större frihet än en bostadsrätt. Förutom att bo är du fri att sälja, pantsätta eller hyra ut som det passar dig. Det är även möjligt att köpa en ägarlägenhet som juridisk person, säger Jacob Thorén, projektledare på JM för Bolinder Entré.

Ett radhus på höjden

En ägarlägenhet innebär att du äger din bostad till 100 procent och inte bara rätten att nyttja den, vilket är fallet i en bostadsrätt. Det fungerar som ”radhus på höjden”. Eftersom varje bostad är en egen fastighet disponerar du den också som du vill och du behöver exempelvis inget godkännande av styrelsen för att hyra ut den. 

Bostäderna i Bolinder Entré, med utsikt över Mälaren, blir ljusa och moderna.

– Det gör det till en idealisk boendeform för dig som exempelvis bor utomlands under vinterhalvåret, som säsongsarbetar på annan ort eller av andra skäl vill kunna hyra ut din bostad utan hinder. En del ser det också som en investering till sig själv, eller till sina barn eller barnbarn, fortsätter Jacob Thorén.

Klicka här om du vill se JMs ägarlägenheter i Stockholm.

JM erbjuder bostäder runt om i hela Stockholms län och många såväl befintliga som kommande kvarter omfattar just ägarlägenheter. I dagsläget erbjuder JM ägarlägenheter bland annat på Lidingö, i Älvsjöstaden, Sollentuna, Spånga och i Järfälla – för att nämna några. Förutom att bostäderna alltid säljs till ett fast pris, vilket gör att man slipper budgivningsprocessen, är det alltid nära till service och goda kommunikationer, samt vatten eller grönområden.

Låga fasta kostnader

Priset för ägarlägenheter är något högre än för bostadsrätter, men du får en betydligt lägre avgift. I en bostadsrättförening är en betydande del av månadsavgiften räntekostnader och amortering på föreningens lån – en kostnad du slipper med en ägarlägenhet. Den enda gemensamma kostnaden du betalar är en månadsavgift till samfällighetsföreningen som täcker drift och underhåll av gemensamhetsanläggningarna, som exempelvis skötsel av tak och fasader.

Trygghet hela vägen hem

Att köpa bostad är för många livets största affär. JM har över 75 års erfarenhet som bostadsutvecklare och vet hur viktigt det är att känna sig trygg med sitt köp. Därför har man tagit fram ett trygghetspaket för sina kunder. I det ingår flera tjänster, bland annat ett skydd mot dubbel boendekostnad och tillträdesskydd. 

I Gunhilds Ägarlägenheter får alla bostäder minst en balkong eller uteplats.

– För oss är det viktigt att tänka långsiktigt och att ta ett samhällsansvar. Vi tar ansvar för helheten, vilket gör det tryggt för dig som ska köpa en ny bostad, säger Jacob Thorén.

Vill du veta mer om JMs Trygghetspaket? Läs mer här.