Stort intresse för nytt Varbergsprojekt

Med brf Malmen växer centrala Varberg och med närheten till centrum, havet och kommunikation är det ett boende som sticker ut. – Läget är jätteattraktivt, även för den som arbetar eller studerar på annan ort. Med järnvägsstationen runt hörnet är det enkelt att pendla till Göteborg, Falkenberg, Halmstad och Borås, säger Göran Lindeberg på Lindebergs Fastigheter.

I över 100 år har järnvägen legat som en barriär mellan centrala Varberg och hamnområdet. När järnvägen nu byggs in i en tunnel förändras förutsättningarna, vilket är något som nya bostadsprojektet brf Malmen är ett bra exempel på. Malmen kommer att byggas i den norra delen av Varbergs centrum, med järnvägsstationen och innerstan som närmsta grannar.

Hitta ditt nya hem i brf Malmen – anmäl ditt intresse här.

Marken köptes av bostadsutvecklaren Lindebergs Fastigheter redan för tio år sedan, men det är först nu som spaden åkt i marken.

– Vi såg redan för över tio år sedan den fantastiska potentialen i området. När järnvägen flyttas ner i tunnel försvinner den barriär spåren utgjort i över hundra år och då ligger Malmen både vid den nya järnvägsstation och nära hamnen. Nu är vi äntligen igång och bygger och intresset är stort, säger Göran Lindeberg.

Bostadsrätter och hyresrätter

Malmen kommer att bestå av 77 bostadsrätter på 1–4 rum och kök. Det kommer även byggas 32 hyreslägenheter på 1–3 rum och kök. Bostadsrätterna kommer att vara placerade högst upp i huset, från våning tre till sex.

Med tanke på läget kommer Malmen att öppna upp för massor med möjligheter för de boende. Det går snabbt att ta sig till och från jobb oavsett om pendlingen sker med bil eller tåg, innerstan ligger en kort promenad bort och en cykeltur en varm sommarmorgon kan bli längs havet inom några minuter. Men det är inte enbart läget som får Malmen att sticka ut.

Läs mer om brf Malmen här.

Huset kommer att byggas på ett sätt som är i harmoni med både områdets historia och den kommande utvecklingen i området. Torbjörn Isaksson på Voten & Cream arkitekter, som har ritat projektet Malmen, förklarar närmare.

– Vi strävar efter att vår arkitektur ska smälta in och vara anpassad till platsen och omgivande byggnation. Det är också viktigt att arkitekturen ska hålla över tid. I kvarteren kring Malmen finns äldre höga hus sedan tidigare, vackra byggnader som förtjänar att ta plats, säger han.

Istället för att konkurrera med den äldre byggnationen ska brf Malmen komplettera den befintliga arkitekturen.

– Det fria läget gör att det blir en glimt av havet från många av balkongerna i brf Malmen. Lägenheterna blir ytsmarta och funktionella. Riktigt bra boende, helt enkelt, säger Torbjörn Isaksson.

Hitta ditt nya hem i Brf Malmen – anmäl ditt intresse här.

Fakta: Brf Malmen

Byggherre: Malmen i Varberg AB

Entreprenörer: Turessons bygg AB

Byggstart: 13 januari 2020

Antal lägenheter: 109, varav 32 hyresrätter och 77 bostadsrätter

Beräknad inflyttning: Sommaren 2022