Nytt kvarter sticker ut i Gävle

Strax utanför centrala Gävle tar ett nytt bostadskvarter form. Där byggs Brf Södra Hemlingby – moderna bostäder intill lummig grönska, bara några minuter från stan.

Varje bostad i kvarteret får en generös balkong eller uteplats.

I Gävle tar den nya stadsdelen Södra Hemlingby form och tillika bostadsprojektet som delar samma namn som stadsdelen: Brf Södra Hemlingby II. Bakom projektet står bostadsutvecklaren Peab Bostad, som valt att fokusera på bostäder med välplanerade planlösningar om 51-76 kvadratmeter, främst tvåor och treor.

Vill du veta mer om Södra Hemlingby II – läs mer här.

– Att köpa nyproduktion av Peab Bostad innebär att du slipper budgivning och vet exakt vad din bostadsaffär kommer att kosta. Dessutom kan du påverka och skapa din personliga inredning med de detaljer som du själv trivs bäst med, genom våra många inredningsval, säger Mikael Fredriksson, Distriktschef på Peab Bostad.

Bostäderna får delvist öppna planlösningar med gott om sociala ytor, med bra vitvaror i både kök och badrum. Dessutom får varje bostad en generös balkong eller uteplats, samt ett förråd på vinden som nås via hiss.

Vardagsrum och kök med härligt ljusinsläpp.

Förutom detta, blir även projektet Svanenmärkt. Det innebär att hela byggprocessen är säkrad utifrån flera faktorer, bland annat miljökrav, kvalitet och inomhusmiljö. Mikael Fredriksson, förklarar närmare. 

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna.

– Din bostad är en viktig del av en hållbar morgondag, där vi på Peab i egenskap av Nordens samhällsbyggare tar hand om gemensamma resurser på bästa sätt. Våra flerbostadshus certifieras enligt miljömärkningen Svanen, vilket garanterar att vårt arbete bygger på en grön filosofi med fokus på etik, kvalitet och långsiktighet, säger han. 

Nära natur, service och kommunikationer 

Södra Hemlingby ligger på promenadavstånd från centrala Gävle. I det nya området blir det en blandning av olika bostäder, från lägenheter till villor, som bidrar till ett levande samhälle. Strax intill bostadskvarteret ligger Hemlingby naturreservat med flera motionsslingor, cykelleder och mountainbikebana. 

När du köper en bostad av Peab har du möjlighet att påverka ditt boende genom inredningsval. 

Några minuter bort ligger även Hemlingby köpcentrum, där det bland annat finns matbutik och apotek – allt som man behöver för att få ihop vardagspusslet. I stadskärnan finns det ett shoppingstråk med butiker, restauranger och biograf med mera. Dit tar man sig på några minuter via bil eller buss, alternativt 20 minuter på cykel.

Vill du läsa mer om området? Klicka här.

Har man barn finns det flera skolor i centrala Gävle, från förskola, grundskola och gymnasieskola. Dessutom planeras en ny skola i området att stå klar hösten 2022, berättar Mikael Fredriksson.