Krokslätts Terrasser sticker ut i Göteborg

Strax utanför centrala Göteborg tar ett nytt och spännande bostadsprojekt form. Där byggs Krokslätts Terrasser – moderna bostadsrätter, nära natur, service och bara några minuters spårvagnsresa från Korsvägen och Centralstationen.

Krokslätts Terrasser, ett bostadsprojekt som Skanska bygger i Södra centrum.

I Södra centrum bygger Skanska det nya bostadskvarteret Krokslätts Terrasser. Totalt blir det 193 stycken moderna bostäder om 32-111 kvadratmeter, från kvadratsmarta ettor – perfekta som ett första boende, till stora femmor, med plats för hela familjen.

Vill du veta mer om Krokslätts Terrasser – läs mer här.

De flesta bostäder får antingen en generös balkong eller uteplats. Dessutom blir det privata takterrasser för lägenheterna högst upp, förklarar Jessica Bagheri, säljare på Skanska.

– I Krokslätts Terrasser är det de privata takterrasserna kommer sticka ut. Perfekt för den som vill har mer plats ute för sittgrupper, odlingar och större parasoll, säger hon. 

Förutom detta, blir projektet även Svanenmärkt. Det innebär bland annat att materialen i projektet har noggrant utvalda material som både har låg energiförbrukning, samt är bättre hälso- och miljöval. 

Det blir privata takterrasser för lägenheterna högst upp.

Nära kommunikationer, service och natur 

Södra centrum bestod tidigare av industrier, däribland Krokslätts fabriker, men har på senare år förändrats till att bli en stadsdel fylld med bostäder och service. Här finns allt som man behöver i vardagen och lite till på ett behagligt avstånd, från butiker och restauranger till kommunikationer runt om i stan. 

Vill du veta mer om bostäderna i Krokslätts Terrasser? Klicka här.

Från hållplatsen Elisedal, som ligger intill kvarteret, går både spårvagn 2 och 4. Därifrån till Korsvägen tar det cirka fem minuter och ytterligare fem till Centralstationen. Brukar du cykla? Då tar det bara drygt tio minuter in till Götaplatsen om man cyklar längs Mölndalsvägen. 

Bostäderna blir ljusa och moderna med delvis öppen planlösning.

Förutom ett stadsnära läge har man naturen runt knuten. Bara 20 minuters promenad från Krokslätt Terrasser ligger Safjällets naturreservat med flera motionsslingor. Där finns även flera utkiksplatser och fornminnen, så som fornborgar samt ett röse från järnåldern. 

Klicka här om du vill veta mer om området.

– Södra Centrum är ett område som förvandlats de senaste åren. Från att mestadels ha bestått av små industrier är det nu fyllt med bostäder, service och butiker. Tillsammans med bra kommunikationer är det nu en plats där man gärna lämnar bilen hemma och letar sig ut till fots, med cykel eller spårvagn, säger Jessica Bagheri.