5 fördelar med att bo i nyproduktion

Många bostadsköpare hamnar i situationen där de står i valet mellan att köpa en begagnad bostad eller nyproduktion. I den här artikeln har vi listat några fördelar med en nyproducerad bostad.

1. Du är först att bo i den

Att vara den första som använder duschen, lagar mat i köket eller glömmer frysen öppen så den börjar tjuta är en speciell känsla. Med en nyproducerad bostad är du först med allt och du får chansen att förvandla lägenheten till just din.

Bygger Riksbyggen nära dig? Sök efter ny bostad här.

2. Slipp renovera och känn dig lugn med garantier

En nyproducerad bostad från Riksbyggen håller hög kvalitet och har moderna lösningar. Det innebär att du kan luta dig tillbaka och vara helt lugn med att det inte behövs några renoveringar – varken på din egen lägenhet eller de gemensamma ytorna. Innan du får nyckeln i handen har grundliga besiktningar genomförts och du har garantier på bostaden. Ett lugnt och avslappnat sätt att bo på helt enkelt.

3. Fast pris utan budgivning

Under senaste året har bostadsmarknaden varit het. Under den senaste 12 månadsperioden har priset på bostadsrätter stigit med 8,4 procent i Sverige, ännu mer i vissa storstadsregioner. Med en nyproducerad bostad slipper du budgivning, priset på bostaden är fast och det är först till kvarn som gäller.

I vissa fall kan du också köpa en inflyttningsklar lägenhet, det innebär att bostaden är färdigbyggd och du kan flytta in på kort sikt. Du hittar Riksbyggens inflyttningsklara lägenheter här.

4. Tryggt bostadsköp

För att göra hela processen, från köp till inflyttning, till en trygg upplevelse har Riksbyggen tagit fram en Trygghetsfilosofi. I den ingår bland annat skydd om du inte lyckas sälja din bostad, blir sjuk eller arbetslös. Exempelvis så kan du få rätt till fria månadsavgifter ifall att du inte lyckats sälja din befintliga bostad. Du kan också skjuta på tillträdesdagen med upp till tre månader.

Läs mer om Riksbyggen Trygghetsfilosofi här.

5. Ett hållbart boende

Med Riksbyggens bostäder kan du alltid vara trygg i att de är byggda med genomtänkta material, har en god inomhusmiljö och låga driftkostnader. Alla hus är miljöcertifierade och många projekt har också smarta lösningar som på olika sätt underlättar för de boende att leva hållbart i vardagen, det kan handla om solceller på taket, en bilpool eller en innergård som får de boende att umgås. Dels handlar det om minskad miljöpåverkan, men även smarta lösningar för social gemenskap och en långsiktig hållbar ekonomi för de boende.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete.