”Som en stor aktör vill vi ta vårt ansvar”

Att köpa en bostad är sannolikt den största affären i livet. Om du köper en nyproducerad bostad från Riksbyggen säkerställs bland annat att bostadsrättsföreningen får en bra start och kan utvecklas på ett positivt sätt. – Riksbyggen är en stor seriös aktör som har möjligheten att skapa en trygg boendemiljö, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Att köpa en bostad kan vara en stressig och läskig upplevelse. För att säkerställa en trygg boendemiljö i samband med ett bostadsprojekt gör Riksbyggen flera saker.

Det första steget är att från början vara med och se till bostadsrättföreningen har god ekonomisk stabilitet och tydliga underhållsplaner. Riksbyggen bistår också med en styrelseledamot som stöttar och hjälper föreningen att få en bra start och positiv utveckling.

Läs mer om Riksbyggen Trygghetsfilosofi här.

– Som en stor aktör vill vi ta vårt ansvar, att köpa en bostad av Riksbyggen ska vara tryggt, säger Mathias Sandberg.

Trygghetsfilosofi

Om inte alla lägenheter är sålda 6 månader efter godkänd slutbesiktning så köper Riksbyggen in lägenheterna och garanterar föreningens intäkter. Riksbyggen har också en Trygghetsfilosofi. I den ingår bland annat skydd om du inte lyckas sälja din bostad, blir sjuk eller arbetslös. Exempelvis så kan du få rätt till fria månadsavgifter ifall att du inte lyckats sälja din befintliga bostad. Du kan också skjuta på tillträdesdagen med upp till tre månader.

– Det kan vi som en stabil aktör göra vilket skapar trygghet, säger han.

Bygger Riksbyggen nära dig? Sök efter ny bostad här.

Hållbarhet en självklarhet

Riksbyggens bostäder är byggda med genomtänkta material, har en god inomhusmiljö och låga driftkostnader. Många projekt har också smarta lösningar som på olika sätt underlättar för de boende i vardagen, det kan handla om solceller på taket eller en bilpool. Dels handlar det om minskad miljöpåverkan, men även smarta lösningar för en långsiktig hållbar ekonomi för de boende. Det innebär att du som boende kan spara pengar och kilowattimmar, samt gå och lägga dig med gott samvete.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete.

Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Några fördelar med att köpa en nyproducerad bostad från Riksbyggen:

  • Bostaden har ett fast pris, det innebär att du slipper en budgivning.
  • Inga renoveringsbehov och du slipper oförutsedda kostnader då bostaden täcks av garantier.
  • Bostaden är byggd med genomtänkta material som säkerställer låga underhålls- och driftkostnader.