Tre unika bostadsprojekt – från norr till söder

Unika hem är något av det bästa som finns, fråga bara Hemnets besökare. I den här artikeln har vi samlat tre unika nyproduktionsprojekt som Riksbyggen bygger i Kiruna, Malmö och Stockholm. Gemensamt för alla tre är att de berättar en historia och att de väcker känslor.

I sydvästläge har bostäderna i Brf Fjällblicken milsvid utsikt mot Kebnekaise och Kiirunavaara och i öster vetter de mot skidbacken i Luossavaara.

Brf Fjällblicken i Kiruna

Kiruna håller på att förändras. nästan hela staden ska flyttas på grund av den omfattande gruvdriften. Som en del av detta arbete har Riksbyggen skrivit avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter under en tioårsperiod till följd av samhällsomvandlingarna i Malmfälten. Nu presenterar Riksbyggen den andra etappen nyproducerade lägenheter i området Luossavaara i Kiruna med preliminär inflyttning våren 2022.

Läs mer eller anmäl ditt intresse för brf Fjällblicken – klicka här.

Lägenheterna är välplanerade och standarden är god. I sydvästläge har bostäderna milsvid utsikt mot Kebnekaise och Kiirunavaara och i öster vetter de mot skidbacken i Luossavaara. Merparten av lägenheterna har en väl tilltagen balkong.

Brf Fjällblicken och Brf Fjällvyn kommer gemensamt ha hand om en gemensamhetslokal med bastu.

Utanför dörren finns carport med förrådsdel där du kan förvara skidor, däck och annan utrustning. Brf Fjällblicken och Brf Fjällvyn kommer gemensamt ha hand om en gemensamhetslokal med bastu – en härlig plats att landa på efter en heldag i spåret. Vid lokalen finns även en gemensam grillkåta med grillring. Enkelt sammanfattat, brf Fjällblicken har allt som behövs och lite till.

Läs mer eller anmäl ditt intresse för brf Fjällblicken – klicka här.

Det klassiska polishuset i Davidshall byggs om till bostäder.

Brf NEO Davidshall Malmö

Davidshall är en känd stadsdel i Malmö. Områdets namn kommer från en krog under slutet av 1800-talet som gick under namnet Davids Hall, en plats där Malmöbor gärna tog en smörgås och den i dag ovanliga beställningen en halv öl. Även om krogen är borta och en halv öl har tappat i popularitet är så har Davidshall fortsatt att utvecklas.

Läs mer eller anmäl ditt intresse för brf NEO Davidshall – klicka här.

Det senaste steget i utvecklingen står Riksbyggen för med ombyggnaden av det klassiska polishuset, en byggnad som har stått sedan 80 år. Om du varit en av många som sett tv-serien Bron de senaste åren känner du även igen huset från serien.

Våningskänsla i Riksbyggens nya bostäder i Davidshall.

Lägenheterna i det gamla polishuset i Malmö får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr. För att skapa ett enhetligt kvarter låter Riksbyggen även de nybyggda husen inspireras av dåtiden. Alla boende har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Bland det som byggs finns en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar.

Kika in i en av lägenheterna här.

Thomas Sandell, en av Sveriges mest uppmärksammade arkitekter och formgivare, har ritat Brf Djurgårdsvyn.

Brf Djurgårdsvyn Stockholm

Visste du att Norra Djurgårdsstaden strax norr om Östermalm i Stockholm är ett av ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Det är också ett av stadens utpekade hållbarhetsprofilområden, vilket passar väldigt bra med Riksbyggens innovativa sätt att bygga hållbara bostäder.

Intresset för lägenheterna har varit rekordstort, med det finns ett fåtal lägenheter kvar. Först till kvarn! (Finns bara en lägenhet kvar). Läs mer här.

Brf Djurgårdsvyn är ett miljöklassat hus med 49 bostadsrätter som har ritats av Thomas Sandell, en av Sveriges mest uppmärksammade arkitekter och formgivare. Arkitekten har satt sin prägel på lägenheterna och specialdesignat utvald inredning.

Inredningen går hand i hand med husets omgivningar.

Lägenheterna har en omsorgsfullt utvald inredning som till stora delar är specialdesignad av Thomas för att gå hand i hand med husets omgivningar. Allt skapat med stort fokus på originaldetaljer och formspråk präglat av materialval där skandinavisk estetik i ask och alm är framträdande.

Resultatet är ett hus som kommer att åldras med värdighet och bara bli vackrare med åren.

Läs mer eller anmäl ditt intresse för brf Djurgårdsvyn – klicka här.

Brf Djurgårdsvyn är ett miljöklassat hus med 49 bostadsrätter.