Storstadskänsla när Solhöjden tar form

I Kungälvs nyaste stadsdel, Kongahälla, planeras ett nytt och spännande bostadskvarter. Där byggs Solhöjden – moderna bostäder i en småstadsidyll, nära vardagsservice, kommunikationer och lummig grönska.

Solhöjden blir ett bekvämt boende i Kungälvs nyaste stadsdel Kongahälla.

Nära det nybyggda Kongahälla Center i Kungälv planerar bostadsutvecklaren JM att bygga Solhöjden. Totalt blir det 120 stycken bostadsrätter om 30-130 kvadratmeter i projektet, från smarta ettor med balkonger, till lyxiga takvåningar med terrasser.

Vill du veta mer om Solhöjden – läs mer här.

Mycket fokus har lagts på Solhöjdens arkitektur, som sticker ut bland övrig bebyggelse i området. Kajsa Crona på Sweco, en av arkitekterna bakom Solhöjden, förklarar närmare. 

– Projektet har sitt unika läge vid det kommande större parkstråket i Kongahälla Östra och agerar som porten till det nya Kongahälla i Kungälv. Solhöjden är det coola kvarteret, svartklätt med bronsdetaljer. En fri gestalt, men i trivsamt samspråk med grannarna, säger hon.

Badrummen blir helkaklade och utrustas med tvättmaskin och torktumlare.

I närområdet finns allt som man behöver för att få ihop vardagspusslet. Förutom det nybyggda Kongahälla center, ligger Kungälv centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer på gångavstånd. Vid Kungälvs resecentrum finns även direkta kommunikationer till både Göteborg och Marstrand. 

Klicka här om du vill veta mer om området.

Alldeles intill Solhöjden finns flera grönområden och parker, däribland Fontins naturreservat med motionsslingor runt sjön Svarte Mosse. En kortare biltur bort ligger även Marstrand och Bohuskusten – ett perfekt utflyktsmål varma sommardagar.

Bli VIP-kund och få förtur 

Preliminär inflyttning i Solhöjden sker hösten 2024, men redan i höst planeras säljstarten för bostäderna till JMs VIP-kunder. Detta innebär att man får förhandsinformation och möjlighet att boka bostad innan de erbjuds till allmän försäljning.

Vill du bli VIP-kund hos JM? Läs mer här.

Kongahälla Center med mataffär, butiker och service intill Solhöjden.

Tryggt att köpa nyproduktion 

När man köper en bostad av JM ingår Trygghetspaketet. Det innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader – om man inte får sin gamla bostad såld samt tillträdesskydd, om det tilltänkta inflyttningsdatumet behöver flyttas fram.

– Vi vill att man ska känna sig trygg genom hela bostadsköpet och det är man med trygghetspaketet, säger Arvin Bahmani, projektledare på JM för Solhöjden.