OBOS bygger unika projektet Stadsljus – så får du välja först

OBOS bygger cirka 320 lägenheter i det spännande projektet Stadsljus – som når 110 meter över havet i Norra Djurgårdsstaden. Som medlem i OBOS får du förtur till lägenheter i det unika projektet, som byggs på platsen där tidigare karaktäristiska Gasklocka 4 stod.

– Det här är ett helt nytt sätt att hitta sin drömbostad, först i kön väljer först. För att kunna köpa någon av de mest attraktiva objekten kommer ett medlemskap att vara avgörande, säger Anna Clara Dettner von Vegesack, chef för OBOS Medlem i Sverige.

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med över 150 000 sålda bostäder runtom i landet. – Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter. OBOS signum är att bygga med kvalitet och omtanke där människor vill bo och leva, berättar Anna Clara Dettner.

Just nu utvecklar OBOS mängder av nya bostadsprojekt, många av dessa i Stockholm och dess kranskommuner.

Anmäl ditt intresse för nya Stadsljus – läs mer här.

650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden

I slutet av 2020 vann OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare, markanvisningarna för fastigheterna Stålklockan 1 och 2 i Norra Djurgårdsstaden, ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsprojekt. I projektet Stadsljus som nu planeras ryms cirka 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan.

– Stadsljus är unikt på många sätt och vi är väldigt glada att Stockholm stad ger oss förtroendet att utveckla ett så viktigt landmärke. Det kommer att nå 110 meter över havet och blir synligt i hela staden. Stadsljus är en stor satsning för OBOS , säger Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storsatsning i Stockholm.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

Namnet Stadsljus kommer från att OBOS vill bygga plats för ljus, liv och mänskliga möten. Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026.

– Vi uppskattar att kunna starta försäljningen av lägenheter 2022.

Nu har startskottet gått för parallella arkitektuppdrag om utformningen av projekt Stadsljus. I höst kan vi berätta mer om det unika boendet.

Så kan du välja först

Den som är medlem får chans att välja först. Den 30 november 2020 lanserade OBOS sitt lojalitetsprogram som innebär att medlemmar köpa OBOS nybyggda bostäder först.

– Det här är ett helt nytt sätt att hitta sitt drömboende. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först, säger Anna Clara Dettner och fortsätter:

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Vi vill att alla våra medlemmar ska kunna välja sin nya bostad i lugn och ro.

Generösa förmåner och rabatter

OBOS medlemskap ger också mängder av rabatter och erbjudanden.

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning till installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu, berättar Anna Clara Dettner.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Bli medlem i OBOS här.