Bo nära vattnet i Igelstavik: ”Vackra vyer”

I Östertälje tar ett nytt och unikt bostadsområde form – Igelstavik. Här byggs moderna bostäder i en attraktiv miljö, nära vatten och kommunikationer till Stockholm.

Utsikt från en av balkongerna i Igelsta Strandentré. Visionsbild: JM

Under de senare åren har Igelstavik genomgått en förvandling, från industrimark till ett levande bostadsområde intill vattnet. Visionen är att bredda Södertälje och knyta samman de olika stadsdelarna med varandra. Karin Geijer, projektledare på JM, förklarar närmare.

Vill du veta mer om Igelsta Strandentré? Läs mer här.

– Våra arkitekter har tagit till vara på de unika omgivningarna i utformningen av samtliga kvarter, som består av både lägenheter och radhus. Vi har i varje kvarter arbetat för att varje bostad ska få ta del av de vackra vyerna i detta populära läge, säger hon.

Kanalhusen och Igelsta Strandentré

Längs med viken finns det en lång strandpromenad. Planen är att Igelstavik, som JM står bakom, ska bli ett levande område. Redan nu är inflyttningarna påbörjade i Kanalhusen – JMs första kvarter i området, som består av 94 bostadsrätter längs med vattnet.

Vill du veta mer om Kanalhusen – läs mer här.

Igelsta Strandentré sträcker sig kring en gård som blir en naturlig mötesplats för grannarna. Visionsbild: JM

Igelsta Strandetré blir JMs andra kvarter i området. Kvarteret kommer att bestå av en hästskoformad huskropp som sträcker sig runt en välkomnande innergård. Totalt blir det 75 stycken bostadsrätter, från kvadratsmarta ettor, till rymliga fyror.

– De flesta bostäderna får balkong, några med utsikt över innergården, andra får utsikt mot viken. Lägenheterna är välplanerade, och varje kvadratmeter kommer till användning oavsett storlek, säger Karin och tillägger att JM även planerar för en säljstart av Igelsta Parkhus, ett radhuskvarter i området framåt hösten.

Läs mer om Igelsta Parkhus här.

Nära till Stockholm, service och skolor 

I Igelstavik har man allt man behöver på ett behagligt avstånd för att få ihop vardagspusslet. På cykelavstånd finns Södertälje centrum med ett utbud av matbutiker, caféer och restauranger. I närområdet finns flera skolor, från grundskola till de yngre barnen till gymnasieskola för de äldre. Det finns även en stor nybyggd park i området med soldäck, lekpark samt ett utegym.

Igelstavik blir ett bostadsområde intill Södertälje kanal. Visionsbild: JM

Dessutom ligger Östertälje station bara tre minuters promenad bort, med smidiga direktförbindelser till Stockholm city. För den som har bil så ligger på- och avfarten till E4:an bara några kilometer bort.

Klicka här om du vill läsa mer om Igelstavik.

Visste du att… 

JM är en av landets största bostadsutvecklare och har 75 års erfarenhet av bostads- och samhällsbyggande. Under 2018 blev JM det första nordiska byggbolag att Svanenmärkta hela sin produktion av bostäder i hela koncernen i Skandinavien.

Sedan 2009 genomför prognoscentret en årlig branschmätning där fler än 40 bostadsutvecklare deltar – JM är den enda aktören som haft pallplats varje år.