Det intelligenta hemmet ett klokt val

Den digitala tekniken har flyttat in på riktigt. Med intelligenta hem från JM styr du hushållet via mobilen eller med rösten, samtidigt som lösningarna hjälper till att minska energianvändningen och skapar ett bekvämt och tryggt liv. 

Inspireras i JMs visningslägenheter och upplev intelligenta hem.

Per Lilja flyttade nyligen in i sitt smarta hem i Norrtälje och stortrivs. Tekniken som gick att välja till var en av de faktorer som spelade in när han och frun Lena valde att köpa lägenheten. Funktionerna och finesserna är många. När de kommer hem tänds lampan i hallen automatiskt, samtidigt som det kommer ett sms om att ytterdörren har öppnats. Digitala lås, mobilstyrning av el, brandlarm och belysning lägger grunden för ett enkelt och tryggt liv. Många av funktionerna sparar både energi och pengar.

Vill du veta mer om JMs intelligenta hem? Läs mer här.

– Alla måste nog göra någonting när det kommer till att leva mera hållbart. Jag gillar det här med miljö och energieffektivitet – min elbil laddas just nu i garaget, säger Per Lilja.

Atmosfär med ljus och ljud

Förutom att spara energi, går det att skapa perfekt stämning i rummen med musik och ljus enligt förinställda lägen som till exempel ”Mysig middag” eller ”God natt”. Och i badrummen sitter rörelsesensorer som tänder och släcker lamporna automatiskt. Vissa lampor känner av när solen går upp och ner, medan andra tänds via telefonen eller genom röstkommando. 

Tekniken som gick att välja till var en av de faktorer som spelade in när Per Lilja och hans fru Lena valde att köpa bostad av JM.

– Om fem år tror jag att det finns fler smarta installationer som kylskåp med kamera och display och tvättmaskiner som sköts digitalt, säger Per Lilja.

Hjälp att komma igång

Det är lätt att vänja sig vid bekvämligheten som ett intelligent hem innebär. Aldrig mer borttappade nycklar eller oro för att spisen står på, kryddat med intelligenta funktioner som stämningsbelysning och att kunna släcka bostadens samtliga lampor från sovrummet och hallen.

Klicka här om du vill se vilka bostäder som erbjuder Intelligenta hem.

Du som köper ett intelligent hem av JM får en introduktion för att lära känna din nya bostad. En tekniker visar hur du styr de intelligenta funktionerna och hjälper dig att anpassa hemmet efter dina behov och önskemål.

Intelligenta och skräddarsydda funktioner för ett bekvämt och tryggt liv hemma.

Vill du veta mer om de intelligenta hemmen kan du besöka någon av JMs visningslägenheter. Eller varför inte ta en tur till någon av bostadsbutikerna som har öppet hela sommaren.

Vill du veta mer om JMs intelligenta hem – läs mer här.

Så här funkar JMs intelligenta hem

APP Flera funktioner, som belysning och brandlarmet, styr du enkelt via mobilen.

SMARTA UTTAGStäll in så att kaffet är klart lagom till frukost. Med mobilen kan du också ta reda på om kaffebryggaren är avstängd när du gått hemifrån.

RÖSTSTYRNING Med smarta högtalare kan du styra många av de intelligenta funktionerna med rösten. 

BELYSNING
 Du styr belysningen via mobilen eller knappar på väggen och kan anpassa ljusstyrkan efter tid på dygnet. 

BRANDVARNARE Genom notiser i mobilen ser du att brandlarmet är aktiverat, vid rökutveckling stängs spisen av och taklamporna tänds. 

SCENARIEKNAPPAR
 Rätt stämning skapar du med förinställda scenarier där exempelvis musik och ljusnivåer aktiveras beroende på om det är frukost eller middag. 

TVÄTT Program, start- och stopptid kan du styra via mobilen, ett SMS berättar när tvätten är klar.