Hitta ditt drömboende vid havet här

Drömmer du om att ta på dig morgonrocken och ta morgondoppet i det glittrande vattnet utanför Kullahalvön? Med bostäderna i Nordr-projektet Växthusen i Viken får du möjligheten till just detta.

Växthusen i Viken. Visualisering av det orangeri som kommer att ligga på innergården.

Växthusen är ett bostadsprojekt som sticker ut. Lägenheterna är byggda för att släppa in den vackra omgivningen i Vikenoch låta den prägla inomhusmiljön. Totalt byggs det 64 lägenheter i storlekarna ett till fem rum och kök, perfekt för både den som vill ha en sommartillflykt eller bo året runt med hela familjen.

Anmäl ditt intresse för en lägenhet i Växthusen – de är till salu nu.

Tina Francke, arkitekt på Liljewall Arkitekter, står bakom bostädernas utformning och pekar på vikten att få dem att andas Viken. Utanför bostädernas väggar väntar den genuina gamla fiskebyn Viken med fik, restauranger och närheten till havet. Och självklart den vackra gamla möllan som präglar byn.

– Målet har varit att behålla Vikens bykänsla och småhuskaraktär i allt från hur husen placerats till arkitektur och detaljer. Till exempel har alla husen sadeltak, och fasader och gavlar blir väldigt vackra med tegel och träpanel i röda, vita och gula nyanser, säger hon och fortsätter.

– Småhuskänslan förstärks också genom att fasadlängder och hushöjder varieras, och att varje hus är utformat så att det skapas en ombonad innergård i mitten.

Läs mer om Växthusen här.

Här byggs Växthusen.

Tar tillvara på solen

För att ta tillvara på solen så mycket det bara går är alla lägenheter byggda med uteplatser och balkonger i soligt läge medan sovrummen snarare är placerade för mer skugga. Att det är ett genomtänkt boende med höga kvaliteter kommer dessutom prägla ditt hem av andra själ. Just det enkla och genomtänkta i att köpa nyproduktion gör att många känner en stor befrielse. Du flyttar in utan att behöva tänka på någon renovering och kan inreda din balkong eller uteplats för maximal njutning utan att behöva klippa gräset eller utföra andra måsten. Skulle du vilja köpa en lägenhet i Viken som semesterboende har det aldrig varit enklare – allt väntar på dig utan krav tills du kommer tillbaka nästa gång.

Hela kvarteret Växthusen andas öppenhet, unika värden och känslan av det där lilla extra. Bland annat så finns det två gemensamma takterrasser, ett orangeri på innergården och en mix av etage- och takvåningar.

– De här lägenheterna är fantastiskt fina och kommer att kunna erbjuda ett riktigt drömboende, säger Tina Francke.

Viken är full av mysiga restauranger och har en skön atmosfär.

Hela kullabygdenlockar med en skön atmosfär, en idyll både värt ett besök och att bosätta sig i. Sommaren i Viken och i kullabygden är magisk. I trakterna finns gott om möjligheter att uppleva havet och naturen genom att vandra på Kullaleden eller ta en tur till fantastiska Kullaberg. Här står också den goda och närproducerade maten i fokus.

Anmäl ditt intresse för en lägenhet i Växthusen – de är till salu nu.

Här är några tips på smultronställen i Viken och kullabygden:

  1. Vikentomater – en gårdsbutik med café, bistro och evenemang under sommaren.
  2. Galleri Viken med café, glass och enklare mat precis vid hamnen.
  3. Ransvik med bad från klippor uppe på Kullaberg
  4. Krapperups slott och tillhörande café som har de godaste kakorna i Kullabygden!
  5. Vikens och Kullabergs golfbanor med fantastiska utsikter

Interiört präglas Växthusen av hög kvalitet.

Fakta: Växthusen

Rum: 1 – 5 rum

Boyta: 34 – 149 kvm

Bostäder: 64

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Beräknad säljstart: Försäljning pågår

Beräknad inflyttning: Från november 2021.