Hållbart kvarter sticker ut i Helsingborg

I norra Helsingborg växer ett hållbart och spännande bostadskvarter fram. Här planeras Brf Äppelgården, moderna och hållbara bostadsrättslägenheter – nära stadskärnan, kommunikationer och lummig grönska.  

Brf Äppelgården blir ett modernt kvarter intill Fredriksdal, Helsingborg.

Intill Fredriksdal byggs det nya bostadskvarteret Brf Äppelgården, som fått sitt namn från de fruktodlingar som historiskt funnits i området. Kvarteret blir modernt, både sett till arkitekturen och det faktum att stort fokus lagts på hållbara lösningar. Carolina Axelsson, från HP Boendeutveckling, som står bakom projektet, förklarar närmare.  

Vill du veta mer om Brf Äppelgården – lär mer här.

– Hållbarhet och långsiktighet är ledord i denna nyproduktion. Det går igenom allt från bra materialval till smarta tekniska lösningar. Husen är exempelvis mycket välisolerade, värme återvinns och solceller på taken producerar lokal el, allt i syfte att uppnå mycket energisnåla bostäder till låg driftskostnad, säger hon. 

Ett hållbart boende i Helsingborg  

Det blir totalt fyra hus i Brf Äppelgården med bostadsrättslägenheter i olika storlekar. Från ett rum och kök – perfekt som ett första boende eller för veckopendlaren, till rymliga fyror för den växande familjen. Oavsett storlek får samtliga bostäder fina ljusinsläpp, genomtänkta planlösningar och gott om förvaringsmöjligheter. Många lägenheter har även mycket stora, delvis inglasade balkonger. Ett extra rum att njuta av stora delar av året.

Klicka här om du vill veta mer om Brf Äppelgården.

På gångavstånd finns allt du behöver för att få ihop vardagspusslet.

– Förutom att det finns väldigt mycket förvaringsmöjligheter i bostäderna, så ligger våra bostäder i en lägre prisklass än många andra projekt i området, utan att tumma på den goda kvaliteten, säger Caroline Hanell mäklare vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Som boende har du även möjlighet att anpassa din bostad efter personlig smak genom de många tillval som erbjuds, tillägger hon. 

Nära city, kommunikationer och natur  

I Brf Äppelgården bor du både stads- och naturnära. På gångavstånd finns allt du behöver för att få ihop vardagspusslet, från matbutiker, restauranger och apotek. Runt knuten stannar HelsingborgsExpressen som tar dig in till city på bara några minuter. Det finns även fina cykelvägar till och från kvarteret. 

Bostäderna får fina ljusinsläpp, genomtänkta planlösningar och gott om förvaringsmöjligheter.

För dig som gillar idrott, både att titta på och utöva, har kvarteret ett optimalt läge. I närheten ligger både fotbollsarenan Olympia, bland annat hemmaplan för HIF samt Filborna arena, Helsingborgs största träningsanläggning med simhall. Dessutom ligger Fredriksdals friluftsområde med både museum och botanisk trädgård som en grön oas en kort promenad bort.  

Tryggt att köpa nyproduktion i Äppelgården  

Det finns många fördelar med att köpa nyproduktion av HP Boendeutveckling. Förutom att du köper en ny bostad i en stabil bostadsrättsförening, säljs bostäderna till fast pris utan budgivning. Du garanteras hög kvalitet för pengarna och ett nyproducerat, bekymmersfritt boende att njuta av.

Vill du veta mer om bostäderna? Klicka här.

– Du kan även förvänta dig hög och personlig servicenivå genom hela processen både innan, under och efter köp och tillträde. Du kommer hållas välinformerad och känna dig delaktiga i det som ska bli ditt nya hem, säger Caroline Hanell avslutningsvis.