Vetenskapen blir ett grönskande område i Mölndal

Invid Änggårdsbergen i Mölndal tar ett nytt bostadskvarter form. Där kommer Vetenskapen och kvarteret Aulan att byggas – moderna bostadsrätter nära grönska och service, bara tio minuter från Mölndals centrum. 

Brf Aulan är det första kvarteret som Skanska bygger i Vetenskapen.

Vetenskapen består av fyra bostadskvarter i den nya stadsdelen Pedagogen park som ligger i direkt anslutning till Änggårdsbergens naturreservat. I kvarteret planeras fyra bostadsprojekt, först ut är Brf Aulan. Här blir det ljusa och moderna bostadsrätter i olika storlekar med antingen balkong, uteplats eller fransk balkong.

Vill du veta mer om Vetenskapen och Brf Aulan – läs mer här.

– Brf Aulan har ett toppenläge för dig som föredrar lugnet framför citypulsen och gärna tar dig ut i Änggårdsbergen eller Safjället med termos eller löparskor under lediga dagar, säger Jessica Bagheri, säljare på Hem från Skanska, som står bakom Vetenskapen.

Gården blir en lugn och grön plats för avkoppling.

Mellan husen i kvarteret blir det även en lummig innergård med äppelträd och ett växthus som kan nyttjas av de boende, tillägger hon.

Nära Mölndal, service och naturreservat 

I stadsdelen, som kanske mest är känd för det gamla lärosätet Pedagogen, sitter flera företag och serviceverksamheter sedan länge. Under de närmsta åren kommer området genomgå en stor förvandling när flera bostadskvarter tillkommer. Att all service för att få ihop vardagspusslet finns på plats redan vid inflyttning gör Pedagogen Park till ett lite ovanligt nyproduktionsområde.

Klicka här om du vill veta mer om bostäderna i Brf Aulan.

Förutom att mycket redan finns i området, har du bara tio minuter på cykel till Mölndal Centrum och den nya gallerian. Strax intill Vetenskapen går bussar till Sisjöns handelsområde, Frölunda Torg och centrala Göteborg. Åker du bil når du smidigt Söderleden, E6 och E20 från kvarteret. 

Bostäderna i Brf Aulan blir ljusa och moderna, många får generösa balkonger och uteplatser.

– Mölndals Galleria har snabbt blivit mölndalsbornas nya mötesplats. Där kan du uträtta många av dina ärenden så att du slipper åka in till Göteborg, säger Jessica Bagheri. 

Vill du läsa mer om området? Klicka här.

Gillar du att träna eller titta på sport? Både Åbytravet och Åbyvallen ligger en kort promenad bort. Här finns alltifrån ridsport, gym och fotbollsplan. Ett nytt inomhusbad planeras stå klart om några år.