Bo nära både Göteborg och havet

Det är något med ett havsnära läge som får bostadsköpares hjärta att slå lite extra. Med OBOS nya projekt Brf Batteriet, i populära Hjuvik, är havet konstant närvarande – men du behöver inte tumma med närheten till centrala Göteborg.

3D-bild som visar Brf Batteriet.

Hjuvik har vuxit och blivit ett av de mest populära villaområdena i Göteborgsområdet. De som bosätter sig i Hjuvik får det mesta av allt, havet, närheten till city, skolor, förskolor och allt annat som behövs för att få vardagen att fungera.

Anmäl ditt intresse för Brf Batteriet – läs mer här.

– Det havsnära läget är något alldeles speciellt, man måste inte gilla att segla för att uppskatta det. Här kan du njuta av vädrets skiftningar, och skiftningarna i miljön: det öppna havet, de lummiga träden och det karga berget. Det är mer dramatiskt, men också mer harmoniskt. Den känslan får du inte på samma sätt inne i stan, säger Per Sutter, ansvarig projektutvecklare på OBOS.

Parhus med villakänsla

Brf Batteriet kommer att bestå av 10 nybyggda parhus i bostadsrättsform med villakänsla. Du får alla fördelarna av ett stort nybyggt hus men slipper arbetet ett villaägande ofta innebär. Kvalitativa materialval löper som en röd tråd genom brf Batteriet med välkända varumärken som kök från HTH, vitvaror från Siemens, ekgolv från Kährs och badrum med kakel och klinker. 

– Här bor du bekvämt i ett lagom stort hus i ett bra område, men utan stor tomt som behöver underhållas. Det är ett jättebra val för dig som inte känner för att renovera en äldre villa, eller inte vill binda det kapital som behövs för att köpa en nybyggd villa, säger Per Sutter.

Läs mer om Brf Batteriet här.

En av de stora orsakerna till Hjuviks växande popularitet är närheten till centrala Göteborg. Med buss tar det endast 30 min till Järntorget och Skeppsbron. Den effektiva pendlingen gör att du kan inleda morgonen med en härlig promenad längs havet och ändå vara på jobbet lagom till 09.00. Det finns också en cykelbana som löper hela vägen till centrala Göteborg.

Vem tror du kommer trivas bäst här?– Barnfamiljer, helt klart. Förmodligen har man någon form av anknytning till Torslanda, kanske har någon i familjen vuxit upp här? Torslandaborna älskar verkligen sitt område. Det alla har gemensamt är att de vill leva i ett bra hus i ett bra område nära havet. Man vill kunna grilla på altanen och hänga med sina vänner – men inte äga ett hus med allt underhåll det medför.

3D-bild som visar Brf Batteriet.

OBOS Medlem – så går det till

Nyligen lanserade OBOS en ny rikstäckande bostadskö som ger förtur till att köpa OBOS nya bostäder. Du får också flera olika fördelar genom att vara medlem. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.

I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott. Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Bli medlem i OBOS – klicka här.