Nu får Skeppsbron ett helt nytt ansikte

Stadsutvecklingsprojektet Skeppsbron är ett unikt projekt i centrala Göteborg, alldeles intill Göta Älv. Här planerar bostadsutvecklaren OBOS bygga drygt 125 bostäder i en första etapp av flera där området helt förändras.– På Skeppsbron kommer det att byggas bostäder med stort fokus på levande bottenvåningar och publika gaturum och vi ser fram emot samverkan med staden och övriga byggherrar för att tillföra stora värden till alla göteborgare, säger Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem.

Visionsbild, Älvstranden.

Skeppsbron, alldeles intill Järntorget i centrala Göteborg, kommer att få ett helt nytt ansikte de kommande åren. Totalt ska 450 nya bostäder och 30 000 kvadratmeter yta för butiker, restauranger och hotell byggas. Utöver det ska även kajstråk längs vattnet och parker anläggas.

Bli medlem i OBOS och få tillgång till bostäder på Skeppsbron – klicka här.

Medlemsägda OBOS, en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, planerar att bygga 125 nya bostäder på Skeppsbron. Projektet är ett samarbete med AF Projektutveckling och bostäderna kommer att erbjudas till medlemmar i OBOS medlemsprogram. Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem, förklarar att Göteborgs vision för projektet stämmer bra med OBOS vision – att uppfylla bostadsdrömmar.

– Skeppsbron är ett tydligt exempel på våra höga ambitioner i Göteborg. I syfte att sänka trösklarna och göra bostäder på Skeppsbron tillgängliga för fler planerar vi att också erbjuda bostadsrätter genom vår boköpsmodell OBOS Deläga. Skeppsbron, tillsammans med andra längre framskridna projekt i Göteborg, är ett kvitto på våra höga ambitioner i Sveriges storstäder, säger hon.

Visionsbild, Älvstranden.

Flera projekt i Göteborg

OBOS har flera projekt i olika faser i Göteborg just nu. Vid den gamla lärarhögskolan i Mölndal växer en helt ny stadsdel fram: Brf Prefekten, nära såväl natur- och grönområden som service och handel. Änggårdsbergens stora naturreservat ligger intill och erbjuder unika möjligheter till friluftsliv, motion och rekreation. Eller vad sägs om löparspår, promenad- och cykelstråk, fotbollsplaner och Göteborgs bästa golfbana?

Läs mer om Brf Prefekten här.

I populära Hjuvik, planeras Brf Batteriet. Brf Batteriet kommer att bestå av 10 nybyggda parhus med villakänsla. Du får alla fördelarna av ett stort nybyggt hus men slipper arbetet ett villaägande ofta innebär. Kvalitativa materialval löper som en röd tråd genom brf Batteriet med välkända varumärken som kök från HTH, vitvaror från Siemens, ekgolv från Kährs och badrum med kakel och klinker. 

Läs mer om Brf Batteriet här.

Illustration som visar Brf Batteriet.

OBOS Medlem – så går det till

Nyligen lanserade OBOS en ny rikstäckande bostadskö som ger förtur till att köpa OBOS nya bostäder. Du får också flera olika fördelar genom att vara medlem. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.

I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott. Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Bli medlem i OBOS – klicka här.