Nya Ekebäckshöjd, med levande gatuplan och närhet till allt du behöver

Intill Högsbohöjd bygger Stena Fastigheter kvarteret Ekebäckshöjd, ett nytt och spännande bostadsområde. Med moderna bostäder och en grönskande takpark i storstadsanda blir kvarteret ett unikt tillskott i Göteborg.

På kvarterets tak skapas en unik mötesplats, en gemensam takpark.

Ekebäckshöjd blir ett levande bostadsområde med både stadskänsla och lugn, söder om centrala Göteborg. Totalt tillkommer 600 olika typer av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, där den första etappen bostadsrätter väntas stå klar redan till våren 2022. 

Vill du veta mer om Ekebäckshöjd – läs mer här.

Först ut till försäljning var Brf Eken, där cirka två tredjedelar av lägenheterna redan är sålda. Brf Eken följs av Brf Höjden, vars lägenheter också är ute till försäljning redan nu. Bostadsrätterna blir stilrena och präglas av bra planlösningar, gedigna materialval och generösa balkonger och uteplatser.

– Den breda variationen av planlösningar i Brf Höjden gör att det finns något för alla. Från mindre ettor för dig som ska flytta hemifrån, till kvadratsmarta fyra rum och kök för växande familjer, säger Maria Fermby, kund- och säljansvarig på Stena Fastigheter. 

De två första etapperna med bostadsrätter följs av Brf Bäcken som planeras att säljstarta i slutet av 2021.

Utsikt från balkong i Ekebäckshöjd.

”För tankarna till The Big Apple”

I husets entréplan finns en tvätt-lounge, ett nyskapande utrymme där gemenskap möter funktionalitet. Förutom möjlighet att tvätta, kommer det även finnas en verkstadshörna och en lounge med plats att jobba, plugga eller umgås med grannar och vänner. Ovanpå huset skapas ytterligare en unik mötesplats, en gemensam takpark med fantastisk utsikt som ger plats för umgänge. Här kan du grilla och spela boule med vänner, läsa böcker, odla med familjen, gymma, sola eller ha picknick. 

Klicka här om du vill veta mer om bostäderna i Brf Höjden.

 – På takparken kan du umgås med storslagen utsikt hela dagen. Kvarterets tvätt-lounge är en del av samma tänk, med en miljö som upplevs som ett större vardagsrum och som för tankarna till “The Big Apple”, säger Sandra Messer, mäklare hos Nya Kvadrat, som förmedlar bostadsrätterna. 

Nära kommunikationer, service och centrala Göteborg 

Ekebäckshöjd har ett optimalt läge för dig som inte vill tvingas välja mellan ett lugnt boende och stadsmiljö. I det nyproducerade kvarteret finns redan matbutik, gym och tack vare sin geografiska placering finns redan idag goda kommunikationer med buss in till centrum.

I närtid kommer dessutom en förskola att flytta in i kvarterets nybyggda lokaler i markplan. För att bidra till ett attraktivt stråk i området tillförs dessutom lokaler för restaurangverksamhet, konditori och servicebutik i kvarterets markplan. Du som flyttar hit välkomnas till ett levande område med närhet till allt du behöver för att underlätta vardagspusslet.

Bostadsrätterna i Brf Höjden blir ljusa och tidlösa.

Från Fyrktorget går bland annat buss 16 till centrala Göteborg och från Sjupundsgatan kan du åka till både Marklandsgatan och Kungssten. Samtidigt har du som boende en kort promenad till klassiska stadsdelar som Majorna med ett stort utbud av restauranger och fik, samt Slottsskogen med allt vad den erbjuder.

Vill du veta mer om Ekebäckshöjd? Klicka här.