Snart förvandlas Kungens kurva

Ända sedan kung Gustav V år 1939 körde av vägen och gav Kungens kurva dess namn har platsen varit välkänd i Stockholm. Platsen som i dag är ett av Skandinaviens största handelsområden kommer i framtiden att ge plats åt en helt ny stadsdel där över 10 000 personer kommer att hitta sina nya hem. Först ut är stadsdelen Victoria, signerat bostadsutvecklaren Balder och KF Fastigheter.

Visualisering som visar Victoria.

2026 planeras för första inflyttningen i den helt nya stadsdelen Victoria i Kungens kurva, strax söder om Stockholm. Balder och KF Fastigheter utvecklar tillsammans med Huddinge kommun ca 3 500 bostäder, skola, förskolor, restauranger, caféer och en stor stadsdelspark med härlig natur.

Läs mer om Victoria och framtidens Kungens kurva här.

– Victoria kommer ge området kring Kungens kurva en helt ny karaktär. En förstad till huvudstaden och en plats för livets alla kontraster. Här skapas trivsamma hem i energifulla och kreativa kvarter. Tillsammans med den befintliga handelsplatsen skapas en ny typ av boendemiljö där allt du behöver finns i närområdet, säger Annika Eriksson, ansvarig fastighetsutvecklare på Balder.

Inspiration från New York

Victoria kommer byggas med inspiration från världens kanske mest kända stad, New York. Likt i den amerikanska staden kommer den nya stadsdelens centrum vara en stadspark som knyter samman området. Victoria byggs utifrån en tät struktur med flera mindre kvarter. Ambitionen är att utveckla en stadsdel som ger en helt annan charm och mänsklig känsla till Kungens kurva. Det ska bli ett Royal Manhattan, där det bästa av allt möts, menar Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

Anmäl ditt intresse för Victoria – klicka här.

– Victoria är byggt runt den här parken som skapar känslan av ett Central Park i den nya stadsdelen. Här kommer finnas plats för flera olika rum. Lekplatser, en stor damm och mer naturligt bevarad natur. Parken tillsammans med den täta kvartersstrukturen och densiteten på byggnaderna ger en känsla av Manhattan, ett Royal Manhattan, säger hon.

Med Gömmarens naturreservat utanför dörren får den som väljer att flytta hit lyxen av att ha vidsträckt natur utanför dörren.

Mer än ett handelsområde

Victoria kommer att bli en naturlig del av Kungens kurva, där handelsområdet och bostadsområdet kommer komplettera varandra. Shopping, vidsträckt natur, effektiv kommunikation till både centrala Stockholm och regionalt kring Stockholm. Bra service kommer finnas utanför dörren oavsett var i området du väljer att bo.

Kungens kurva står inför sin största förändring någonsin. Området kommer att bli hem för tusentals personer och blir ett av de mest spännande tillväxtområden i hela Stockholm. Med Gömmarens naturreservat utanför dörren får den som väljer att flytta hit lyxen av att ha vidsträckt natur utanför dörren – men också närheten till vad allt Stockholm har att erbjuda.

– I framtiden kommer Spårväg syd stå klar med en station utanför din port som enkelt och hållbart tar dig vart du vill. Lägg till infrastruktursatsningar som Förbifart Stockholm och Tvärförbindelse Södertörn och du förstår att du kommer kunna resa enkelt till och från ditt hem, säger Annika Eriksson, ansvarig fastighetsutvecklare på Balder.

Läs mer om Victoria och framtidens Kungens kurva här.