Grannskap med hus i populära Ältadalen

I Ältadalen får du det bästa av två världar. Här bor du med Stockholms citypuls på behagligt avstånd och den friska luften från Nackareservatet alldeles runt hörnet. Den inspirerande omgivningen håller både barn och vuxna aktiva – året om

I Lavendeln bor du i charmiga hus med både trädgård och altan. 

Nu växer Ältadalen med ytterligare ett grannskap. Lavendeln är Bonavas sjunde grannskap i området och här har man valt att fokusera på större fristående hus i äganderättsform.

Vill du göra en intresseanmälan – läs mer här.

– Här bor du i ett redan etablerat och väldigt populärt område. En perfekt plats för familjer då grannskapet erbjuder något för alla åldrar. Här kan barnen utforska lekplatserna, medan de äldre umgås eller tränar på utegymmet, säger Joakim Bogeling, ansvarig mäklare för grannskapet.

Det är dessutom enkelt att röra sig mellan husen i grannskapet, vilket gör det enklare att lära känna grannarna och samtidigt ha uppsikt över barnen.

Familjevänliga hus

I Lavendeln bor du charmiga hus om 121-158 kvm, fördelat på fem rum och kök. Husen präglas av öppna ytor, tidlösa material och sobra färgval som samspelar med naturen utanför dörren. Då det endast är fem stycken hus kvar till försäljning är det först till kvarn som gäller, berättar Joakim. De hus som finns kvar är alla 158 kvm.

Inomhus finns ytor för både sociala stunder och avkoppling.

På tomten finns det gott om plats för att odla, bjuda över vänner på grillkvällar och låta barnen leka fritt. Bara runt hörnet ligger även den stora aktivitetsparken med lekplats, utegym och gräsplaner.

Naturen runt hörnet

En kort promenad bort ligger Nackareservatet där du kan göra allt i från att ta lugna skogspromenader, ta friska bad och spela golf. I reservatet finns även Stockholms största friluftsområde, Hellasgården, som erbjuder aktiviteter året runt. Där finns bland annat idrottsplatser, ishall, tennishall samt fotbollsplan.

Vill du veta mer om Ältadalen? Klicka här.

Nära skolor, kommunikationer och city

I grannskapet finns allt du behöver för att få ihop vardagspusslet på ett behagligt avstånd. I närområdet finns cirka tio skolor för barn i olika åldrar, varav en precis bredvid grannskapet.

Handla mat kan du göra i Älta centrum som ligger en bit bort. Vill du hellre storhandla eller shoppa finns Tyresö centrum 15 minuter bort på cykel, samt Nacka forum cirka 20 minuter bort med bil.

Kom hem till ett familjevänligt kvarter där barnen kan springa tryggt mellan grannhusen och de gemensamma ytorna.

Det ska vara enkelt att ta sig till och från Ältadalen. I området finns en busstation som tar dig centrala Stockholm via Gullmarsplan på cirka en halvtimme. För dig som har bil är du snabbt ute på Tyresövägen för vidare färd.

– Från Ältadalen har du enkel access till vägnät och närhet till goda bussförbindelser, samtidigt som naturen alltid finns nära till hands. Det gör att grannskapet är centralt, utan att förlora sitt lugn, säger Joakim.

Klicka här om du vill veta mer om Lavendeln och Ältadalen.