Radhuskvarter byggs i Sigtuna: ”Gott om plats”

I det naturnära området Sigtuna stadsängar tar ett spännande bostadsprojekt form. Här byggs Äppellunden, ett grannskap med radhus, parhus samt ett fristående hus – nära skolor, service och kommunikationer.

Äppellunden blir ett naturskönt grannskap i Sigtuna stadsängar.

I Sigtuna, en av Sveriges äldsta bevarade stad, bygger Bonava grannskapet Äppellunden. Här bor du i ett familjevänligt område som är inspirerad av gamla Sigtuna med vindlande gångar, äppelträd och vacker spröjs på fönsterna.

Vill du veta mer om Äppellunden – läs mer här.

I Äppellunden blir det parhus, radhus och ett fristående hus. Bonava uppför dem i två smarta storlekar: 121 och 123 kvadratmeter, där samtliga får fem rum och kök. Inredningen i bostäderna blir modern med hållbara material och genomtänkta förvaringslösningar. Ett perfekt boende för växande familjer, eller par som lämnar stan för att känna på huslivet.

– Det blir ett nytt och fräscht boende, med gott om plats för barnen att leka ute på gården eller i skogen runt hörnet, säger Jessica Plånborg, ansvarig fastighetsmäklare för Äppellunden på Bonava.

Ett ljust och luftigt vardagsrum i anslutning till uteplatsen.

Samtliga bostäder i Äppellunden får en egen tomt och uteplats med utrymme för både avkoppling och lek. I anslutning till huset finns även ett trädgårdsförråd, en bra plats att förvara gräsklipparen eller barnens cyklar.

Nära kommunikationer, skolor och service 

I Sigtunas stadsängar finns allt som man behöver för att få ihop vardagspusslet. En kort promenad från Äppellunden ligger Silvertorget med allt från apotek, vårdcentral, matbutik till restauranger. För den som gillar att träna, finns både sporthall, gym, golfbana och padelhall i närområdet. 

Läs mer om området här. 

Sigtuna Stadsängar har också ett eget skidspår, samt en egen mountainbike-bana, Sigtuna Bike Arena. Den ska passa alla, från proffs till motionärer. Banan är en så kallad XCO-bana, en mountainbike-bana med byggda hinder som håller OS-klass.

På andra sidan gatan finns både förskola och skola (årskurs F-9) berättar Jessica. Förskolan drivs av Raoul wallenbergsskolan och skolan av internationella Engelska skolan.

– Har man barn blir Äppellunden ett härligt grannskap att bo i, säger hon. 

Såhär kan en uteplats se ut i Äppellunden.

I anslutning till kvarteret finns kommunikationer med buss som tar en till Sigtuna stad på 8 minuter. Till Märsta station tar det cirka 25 minuter – där finns det anslutning till pendeltåg som går till Uppsala, Arlanda och Stockholm. 

Just nu är husen under uppförande och Bonava har satt tak på fler av de 35 husen. Kika in i bostadsväljaren för att se vilka hus som finns kvar och boka en visning med Jessica. Kanske hittar du ditt kommande hem hos Bonava.

Nyfiken på vilka hus som finns kvar i Äppellunden – läs mer här.