Unika bostäder byggs i Sätra

I ett naturnära område i Sätra, söder om Stockholm, tar ett nytt bostadsområde form. Här byggs Aronia, ett grannskap med moderna bostadsrätter i ett attraktivt läge nära Mälaren och storstadspulsen.

Aronia blir ett klimatsmart grannskap i Sätra.

I Sätra bygger bostadsutvecklaren Bonava sitt nya grannskap Aronia. Här blir det moderna bostadsrätter om 1-4 rum och kök. Fastighetsmäklaren Mathias Skrzeczynski, som förmedlar bostäderna i grannskapet, berättar mer.

Vill du veta mer om Aronia – läs mer här.

– Aronia är ett grannskap där du lever nära vacker natur kring Mälaren. Här kan du koppla av med dina grannar, samtidigt som storstadspulsen finns nära till hands, säger han.

Bostadsrätter i ett attraktivt läge 

Bostadsrätter i grannskapen blir ljusa, yteffektiva och får öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns gott om plats att leva och umgås. Grannskapet Svanenmärks, vilket innebär att de utrustas med bra vitvaror och energisnåla lösningar. Självklart får alla antingen en balkong eller uteplats där flera vetter mot den gröna gården, säger Mathias.

I grannskapet finns en mysig gård med både växthus och grillplats

På gården blir det ett gemensamt växthus där du kan odla med dina grannar eller äta middagar med vänner och familj. Intill växthuset finns även en gemensam grillplats samt växtbäddar där du kan odla egna kryddor och grönsaker.

Klicka här om du vill veta mer om området och grannskapet.

I Sätra bor du nära allt du behöver för att få ihop vardagen. Utanför porten stannar buss 135 som smidigt tar dig till Skärholmen Centrum, där det finns ett stort utbud av butiker och restauranger. Några minuters promenad bort hittar du även Sätra Centrum där matbutik och annan service finns. Här går även bussar och tunnelbanans röda linje som tar dig till T-centralen.

Nära till Mälaren och naturområden 

Som boende i Sätra har du alltid naturen runt knuten. Mellan Sätra och Vårberg ligger Sätraskogens naturreservat med skogar, stigar och ängar. Med cykel når du Mälaren där du kan bada, fiska i båthamnen eller promenera längs vattnet. Vid Sätrastrandsbadet, några minuter bort, finns det även sandstrand, gräsytor, grillplats och volleybollplan.

Lägenheterna är yteffektiva med fönster i minst två väderstreck

– Här är det enkelt och härligt för hela familjen att tillbringa en heldag en varm och solig sommardag, säger Mathias.

Vill du veta mer om Aronia? Klicka här.