Riksbyggen Förtur – så fungerar det

När ett bostadsprojekt säljstartar får du med Riksbyggen Förtur chans att välja bostad innan det når den öppna marknaden.Genom att samla poäng över tid får du större chans att välja just din drömbostad. – När du är med i Förtur gäller dina poäng för alla bostadsprojekt du är intresserad av, oavsett var i landet vi bygger, säger Malin Bergman, ansvarig för Förtur på Riksbyggen.

Med Förtur har Riksbyggen skapat ett koncept som ger förtur till bostadsprojekt. Genom att vara medlem samlar du på dig poäng som sedan placerar dig i en kö vid säljstart, bland de Riksbyggen-projekt du anmäler ditt intresse till. Du får ett poäng per vecka.

Malin Bergman, ansvarig för Förtur på Riksbyggen, förklarar närmare.

Bli medlem i Förtur och för förtur till nyproducerade bostäder – klicka här.

– Mängden poäng styr din plats i kön. I mycket eftertraktade projekt säljs bostäderna enbart till Förturskunder, säger hon. Men det är smart att vara med i Förtur även om man inte har så många poäng, eftersom man får chans att välja bostad innan de erbjuds allmänheten och även tillgång till övriga förmåner.

Riksbyggen har sett en ökning av Förtursanmälningar det senaste året, för att få chans att välja en specifik bostad innan den når den öppna marknaden. Men konceptet ger fler fördelar än vad namnet avslöjar.

Utökat Trygghetslöfte

Utöver poängen du samlar på dig innebär medlemskapet ett extra tryggt köp. Förtursmedlemmar har till exempel rätt till fria månadsavgifter i upp till 24 månader, om förutsättningarna är uppfyllda. Detta som ett skydd mot dubbla boendekostnader, om försäljningen av den nuvarande bostaden drar ut på tiden. Som medlem kan du också få en förbättrad möjlighet att erbjudas en p-plats i de projekt som erbjuder parkering, eftersom fördelning av p-platser sker i samma ordning som när avtal för bostaden tecknas.

– Det är vanligt att de som går med i Förtur inte är aktivt intresserade av ett projekt just nu, utan blir medlemmar för att samla poäng och vara redo när rätt bostad dyker upp, säger Malin Bergman.

Läs mer om Förtur här.

Malin Bergman, ansvarig för Förtur på Riksbyggen.

Ges som present

Riksbyggen Förtur kostar 200 kronor per år för vuxna och 100 kronor om du är under 18 år. Medlemskap har blivit en populär present till exempelvis studenter, förklarar Malin Bergman.

– Det är en utmärkt present till en student. Det är något som kan vara till stor fördel när det är dags att flytta hemifrån, säger hon.

Läs mer och bli medlem i Förtur – klicka här.