Hitta dig själv och en ny bostad i höst

Tack hösten för att du äntligen är här. Du bjuder in till nödvändig reflektion som behövs för att skapa en vardag man mår bra av. Det låter djupt, men en process och ett resultat som behövs i detta hektiska samhälle vi lever i.

Våga säga ja och nej till saker i vardagen

Blunda, stressa ner och andas. Du kan behöva varva ner lite och få frågan: Hur mår du idag? Och då undrar vi verkligen, hur mår du? Att genuint fråga någon hur de mår kan vara skillnaden för personen i fråga att våga vara ärlig med sitt mående eller låta känslorna bubbla vidare på insidan. Obesvarade och ohörda. Vi lever i ett samhälle där vi kör och kör, och förväntas köra lite till. Det är inte hållbart och bidrar inte till den välmående vardag vi behöver för att hålla oss friska och orka med. På lång sikt.

Vi vill att du ska prioritera dig själv och det som är viktigt för dig, för gör du det så prioriterar du ditt välmående. Ett sätt att uppnå detta är att våga säga ja till det du vill göra och nej till det du inte vill göra. Det är svårt, men du klarar det!

Fokusera på att göra medvetna val i vardagen

Vi vet att en sak som kan rubba balansen i sitt mående är det svåra att veta vilka val man ska ta och hur man lever hållbart. Att leva hållbart kan innebära olika för olika personer, men det vi tänker oss är en vardag där man får tid för det som är viktigt och där man känner att man gör det man kan. Vi förstår att det kan vara svårt, man vill trots allt inte göra fel.

Men så länge du försöker, så kan det inte bli fel. Vill du få knuff i rätt riktning? Se till att börja smått genom att tänka igenom de val du gör i vardagen och hur dina rutiner brukar se ut. Börja du där kommer du märka att det inte är så knepigt trots allt att göra medvetna val i vardagen.

  • Gör saker som du mår bra av och lita på magkänslan, den brukar ha rätt!
  • Utgå från vad du behöver och det du vill uppnå med ditt val
  • Våga testa något nytt och prova dig fram om du är osäker. Vad är det värsta som kan hända?

När du tillåter dig själv att tänka lite extra på dina valmöjligheter kommer du märka hur det kommer påverka dina beslut gällande konsumtion av kläder, inredning och prylar, dina matvanor och dina vanor i hemmet.

Innebär en välmående vardag att se över boendesituationen?

Om du under hösten börjat fundera över din bostadssituation och känner att det kanske är dags att leta större/mindre, vill leta dig vidare till ett nytt område eller bara är nyfiken på marknaden, är du välkommen att kika närmare på våra bostadsprojekt på Peab Bostad. Vi har ett flertal projekt i hela landet som du är välkommen att lämna en intresseanmälan till. Välkommen!

Läs mer om Peabs stora visningsdag och anmäl ditt intresse till våra projekt!