Moderna radhus byggs i historisk miljö

I Steninge slottsby i Sigtuna växer spännande bostadskvarter fram. Där bygger Bonava Torparlyckan II och Gårdstunet – två grannskap med radhus i en historisk miljö, nära natur, vatten och kommunikationer.

I Torparlyckan II blir det Svanenmärkta radhus i Steninge slottsby.

Steninge slottsby är ett nytt bostadsområde på historisk mark, med Steninge slott som kärna i området. Det är också det som varit inspirationen, en traditionell by i modern tappning som möjliggör en aktiv men rofylld livsstil. 

Efter succén med Torparlyckan I bygger nu Bonava två nya grannskap i området: Torparlyckan II och Gårdstunet. I Torparlyckan II blir det totalt blir det 36 radhus i två storlekar, 101, respektive 121 kvadratmeter. Samtliga bostäder får både en trädgård och en generös uteplats, ett perfekt boende för barnfamiljer.

Vill du veta mer om Torparlyckan II – läs mer här.

Strax intill Torparlyckan II planeras Gårdstunet. Här blir det 79 charmiga radhus i storlekarna 101 och 121 kvadratmeter. Redan nu kan du anmäla ditt intresse på projektsidan för att hålla dig uppdaterad inför säljstart.

Klicka här om du vill anmäla ditt intresse för Gårdstunet.

– Området är familjevänligt, med lekytor för barn och vardagens bekvämligheter på ett behagligt avstånd, från skola till mataffär, säger Jessica Plånborg, mäklare på Erik Olsson, och tillägger att det finns både förskola och grundskola på promenadavstånd.

Grannskapet Gårdstunet ligger med ett fint och avskilt läge intill skogen.

Sätt personlig prägel på din bostad 

När man köper en bostad i projektet ingår även Bonavas senaste stilpaket. Det innebär att man kan vara med och prägla sitt hem redan från start, från färg till materialval. Hanna Bergqvist, inredningskoordinator på Bonava, förklarar närmare.

Vill du veta mer om Torparlyckans II stilval? Klicka här.

– Vår vision är att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta en stil som passar dig och din livsstil. Allt från det traditionella och klassiska, till det mer vågade och moderna. Det ska kännas rätt från start, säger hon. 

Nära natur, kommunikation och service 

I Steninge slottsby har man nära till vacker natur i Steningedalens naturreservat samt bad och båtliv i Mälaren – som ligger på promenadavstånd. Det är även nära till Sigtuna stad, som är perfekt att besöka med familjen på helgerna. 

Förutom detta, har man även nära till kommunikationer och service. Arlanda flygplats ligger bara 15 minuter bort med bil. Till centrala Stockholm tar det 30 minuter via buss och pendeltåg från Märsta, eller 17 minuter med SJ:s snabbtåg. 

Klicka här om du vill veta mer om Steninge slottsby.

Samtliga bostäder i Torparlyckan II får generösa uteplatser och tomter.

I närliggande Märsta centrum, fem minuter bort med bil eller 15 minuter med cykel, finns allt man behöver. Från matbutik, restauranger, till caféer och biograf. 

Visste du att… 

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa med verksamheter i 23 regioner och på nio marknader – varav Tyskland och Sverige är det största. Bonavas vision är att skapa lyckliga grannskap där människor har den högsta livskvaliteten.