Fördelarna med nyproduktion

Nytt, fräscht och redo att bo i. Med en nyproducerad bostad slipper du tänka på att behöva renovera, det är ett renoveringsfritt boende. – Att vara först att bo i en bostad är en häftig känsla, säger Mathias Sandberg, konceptchef på Riksbyggen.

Bostadsmarknaden har gått starkt det senaste året, vilket inte minst syns när det kommer till nyproducerade bostäder. Suget är stort på marknaden, förklarar Mathias Sandberg.

– Det finns säkert de som är på jakt efter ett riktigt renoveringsobjekt som man kan göra till sig eget. Men med en nyproducerad bostads är du dels först att bo där, men du kan också sätta din prägel på bostaden med de olika inredningstillval som vi har, säger han.

Var först in i en bostad – se om Riksbyggen bygger nära dig.

Gör dina val

Med Riksbyggens inredningsprogram kan du påverka utseendet av din bostad – utan att behöva lägga tid på att hitta och koordinera olika hantverkare. Programmet innebär att du, utöver grundutförandet som ingår i bostadens pris, kan göra tillval. Du har möjlighet att välja vad du vill inom respektive stilpaket och det går inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans. Paketen är framtagna av Riksbyggens stylister som är experter på inredning och vilka trender som råder.

Du kan också göra vissa val som inte är en del av stilpaketen, exempelvis val av vitvaror, parkettgolv, blandare, duschväggar, innerdörrar och skjutdörrsgarderober.

Spana in Riksbyggens olika inredningsstilar här.

Trygghet och garantier

Riksbyggen har också ett Trygghetslöfte som är till för att göra bostadsköpet tryggt. I det ingår bland annat skydd om du inte lyckas sälja din bostad, blir sjuk eller arbetslös. Exempelvis så kan du få rätt till fria månadsavgifter ifall att försäljningen av din nuvarande bostad drar ut på tiden. Men det ingår även annat som gör livet tryggt.

Sök bland Riksbyggens nyproducerade bostäder – klicka här.

Bostaden har fem års garanti vilket innebär att du inte behöver oroa dig för saker som går sönder eller inte fungerar. Du behöver inte renovera, då allt från kakel i badrum till vitvaror i köket är helt nytt. Samtidigt stannar också Riksbyggen kvar och förvaltar fastigheten i minst fem år. Det säkerställer att fastigheten underhålls på ett korrekt sätt, vilket i sin tur innebär att det är välskött och ordentligt omhändertaget.

Sist men inte minst – nyproduktion från Riksbyggen säljs till fast pris.

– När budgivningar är intensiva som det varit på bostadsmarknaden senaste tiden är det ganska tryggt att kunna köpa utan budgivning. Då är det möjligt att ta bra köpbeslut utan stress, säger Mathias Sandberg.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte här.

I Riksbyggens Trygghetslöfte ingår alltid:

  • Fem års garanti vid nyproduktion och ombyggnation.
  • Stannar kvar och förvaltar i minst fem år.
  • Föreningarna har god ekonomisk stabilitet och tydliga underhållsplaner.
  • Köparen får personlig vägledning genom hela köpprocessen
  • Om inte alla lägenheter är sålda 6 månader efter godkänd slutbesiktning så köper Riksbyggen in lägenheterna och garanterar föreningens intäkter.