Tre unika nyproduktionsprojekt i Sverige

Unika hem är något av det bästa som finns, fråga bara Hemnets besökare. I den här artikeln har vi samlat tre unika nyproduktionsprojekt som Riksbyggen bygger i Helsingborg, Skellefteå och Göteborg. Gemensamt för alla tre är att de berättar en historia och att de väcker känslor.

Brf Laröds Blomma, Helsingborg

Strax utanför Helsingborg och ett stenkast från havet byggs ett unikt bostadsprojekt. Med fokus på hållbarhet, smarta mobilitetslösningar, ekosystemstjänster och delningsekonomi är Brf Laröds Blomma ett bra exempel på innovativt bostadsbyggande.

Projektet består av totalt 48 lägenheter i storlekarna 4-6 rum och kök, där de minsta lägenheterna är 89 kvadratmeter och de största 131 kvadratmeter. Likt en blommas kronblad som öppnat sig kommer Brf Laröds Blomma vara placerad i trivsamma Laröd, strax utanför Helsingborg. Tanken med bostadshusen är att de ska växa upp ur marken likt en grön kulle. Med träklädda fasader och vackra sluttande sedumtak kommer projektet smälta in i naturen.

Läs mer eller anmäl ditt intresse för Brf Laröds Blomma här.

Brf Utsikten, Skellefteå

Högt upp på Getberget, med utsikt över stora delar av Skellefteå, planerar Riksbyggen 75 moderna bostadsrätter med öppen planlösning. Läget nära centrala Skellefteå gör att du kan njuta av den svårslagna utsikten från den stora inglasade balkongen vid frukost och sedan vara nere i stan efter en kort cykeltur.

För Riksbyggen är det en självklarhet med hållbarhet, vilket märks i Brf Utsikten. Husen byggs för att certifieras enligt kraven Miljöbyggnad Silver som visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Här kommer det att finnas bra möjligheter för sopsortering, laddstolpar till elbil och smidiga cykelförråd. Det kommer också finnas en innergård där det går att grilla och bara umgås.

Läs mer och anmäl ditt intresse för Brf Utsikten här.

Kvarteret Futura, Göteborg

Kvarteret Futura i Lindholmshamnen är inte som alla andra bostadsprojekt. Med fokus på att få in unga vuxna på bostadsmarknaden har Riksbyggen skapat ett dynamiskt kvarter med olika boendeformer.

Futura kommer att rymma två bostadsrättsföreningar, där Brf Lindholmsallén är först ut. I Brf Lindholmsallén byggs 91 bostadsrätter som präglas av hög kvalitet och smarta lösningar. Som en del av bostadsrättsföreningarna kommer det erbjudas Riksbyggens nya lösning Hyrköp. Syftet med Hyrköp är att sänka tröskeln för unga vuxna att komma in på bostadsmarknaden.

Utöver Hyrköp kommer det också finnas en kooperativ hyresrättsförening i kvarteret Futura för personer som är 18–30 år. Den kooperative hyresrättsföreningen kommer att äga sin fastighet och alla boende behöver betala en upplåtelseinsats men den är lägre än vad en normal insats för en bostadsförening är. Det innebär att det blir lättare för personer med begränsad ekonomi att få tillgång till boende.

Anmäl ditt intresse och läs mer om Futura här.