Nytt projekt planeras i Månsarp: ”Lägger ner vår själ i det”

Bostadsutvecklaren GBJ Bygg planerar ett nytt bostadsprojekt i Månsarp, strax söder om Jönköping. Projektet, som kommer bestå av lägenheter och kedjehus, är ett tydligt exempel för vad den lilla – men samtidigt stora – bostadsutvecklaren GBJ Bygg står för. – Vi lägger ner vår själ i det vi gör, säger Erika Dahlström, försäljningschef.

Kedjehusen som planeras i Månsarp.

GBJ Bygg har funnits i över 70 år och har sedan 2007 byggt kvalitativa bostäder. I dag är företaget inte den lilla bostadsutvecklaren längre, men den familjära andan lever kvar och präglar allt företaget gör. Genom att bygga på genomtänkta platser, med tydliga mål och ha kvalitativa produkter hjälper de människor att hitta hem. 2005 köpte nuvarande ägare och VD bolaget, sedan dess har utvecklingen går snabbt förklarar Erika Dahlström, försäljningschef på GBJ Bygg.

– Vi har en syn på varandra där alla räknas och behövs allihop för att kunna genomföra och utföra bra saker. Med den inställningen är det enkelt att hjälpa varandra framåt. Vi brukar säga att vi har en GBJ-anda inom bolaget. Vi försöker göra det så enkelt som möjligt, både för oss och för våra kunder, säger hon.

Se vilka projekt GBJ Bygg planerar eller säljer just nu – klicka här.

Exempel på sovrum i en av bostäderna i Månsarp.

Kvalitativt och prisvärt

Företagets filosofi är att bostäderna de bygger ska vara för en bred målgrupp med en vanlig plånbok. Man ska ha pengar över varje månad när boendekostnaderna är betalda. Det bostadsprojekt som nu planeras i Månsarp, två mil söder om Jönköping, är ett bra exempel på hur den filosofin ser ut i verkligheten.

– Vi är övertygade om att det finns kunder som egentligen tänkt köpa en bostad i exempelvis Jönköping som i stället väljer att köpa en bostad i Månsarp när man värderat för- och nackdelar med de olika orterna, säger Erika Dahlström.

Hon pekar på att efterfrågan på nyproducerade bostäder är stort i mindre orter där det sällan byggs nyproducerat. Genom att gå mot strömmen och bygga i mindre orter kan GBJ Bygg möta efterfrågan och skapa möjligheten för människor att kunna bo kvar utanför större städer. Då markpriserna oftast är lägre på landsbygden kan också bostädernas pris hållas nere.

– Detta gör att vi kan vända oss till en målgrupp som inte är beredd att lägga hela sin inkomst på sitt boende, utan som faktiskt vill kunna leva och njuta av livet på andra sätt än att bara bo, förklarar Erika Dahlström

Anmäl ditt intresse för projektet i Månsarp – läs mer här.

Erika Dahlström.

Fakta: Kedjehus och lägenheter i Månsarp

Bostadstyp: Kedjehus och lägenheter

Boendeform: Bostadsrätt

Bostäder: 20

Antal rum: 3–5 rums lägenheter

Boarea: 67–114 storlek                                

Status: På gång med säljstart i januari 2022

Bostäderna kommer att ligga i en omgivning som präglas av natur, hög kvalitet och social hållbarhet. Bland annat kommer det att finnas ett växthus på innergården där de boende kan umgås – eller bara ha en lugn stund för sig själv. Ytskikt och materialval i bostäder är omsorgsfullt[utvalda av GBJ Bygg. Allt från vitvaror till inredning är noggrant framtagna för att passa till bostäderna och hålla länge. Du kan själv sätta din personliga prägel på bostäderna genom att göra olika tillval, exempelvis ändra färg på väggarna eller kulörer på köksluckor i köket.

Kedjehusen har stora sällskapsytor skapade för att ge husen en öppen känsla och möjlighet till socialt umgänge. På andra våningen finns tre sovrum, badrum samt ett stort allrum som passar perfekt för en växande familj.

Lägenheterna har villakänsla med tre till fyra rum, 67 kvadratmeter respektive 83 kvadratmeter. Uteplats eller balkong ingår i varje lägenhet.

Anmäl ditt intresse för projektet i Månsarp – läs mer här.

Lägenheterna som planeras i Månsarp.