Kungsberget storsatsar på cykling inför sommaren

I den populära skidorten Kungsberget som nu storsatsar på cykel, växer fyra unika bostadsprojekt fram. Här byggs moderna bostäder nära service och aktiviteter – två timmar från Stockholm och Mälardalen.

Kungsberget satsar på året om aktiviteter, så som cykel.

Kungsberget är den skidort i Sverige som har ökat mest av alla i Sverige de senaste fem åren när det kommer till antal gästnätter och liftkortsförsäljning. Detta beror bland annat på ett ökat intresse för skidåkning och cykel, men även att allt fler bokar weekends istället för hela veckor samt Kungsbergets läge.

Många som kommer till Kungsberget är barnfamiljer från Mälardalen och Stockholm. Dels för att det endast ligger två timmar bort med bil, men även för att “Berget” har aktiviteter för hela familjen året om och är därmed ett perfekt resmål för weekends.

Kungsberget är Stockholm och Mälardalens närmaste skidort.

Det har lett till att det finns en stark efterfrågan och ett högt tryck på bostäder i området, menar Gustav Björkman, mäklare på Fastighetsbyrån Sandviken, som förmedlas bostäder i Kungsberget.

– Det finns ett stort intresse från barnfamiljer i Mälardalen att köpa boende i Kungsberget. Många ser närheten som avgörande, men även att man satsar på cykel och andra sommaraktiviteter är positivt för kunderna, säger han.

Moderna bostäder nära skidbackarna

Ett bra exempel på ett sådant projekt är Brf Backgläntan. Projektet ligger i direkt anslutning till skidbacke och lift, service och skogens lugn runt knuten. Totalt blir det 40 lägenheter i två plan om 56 respektive 77 kvadratmeter av hög kvalitet.

Brf Backgläntan.

Nyfiken på att köpa lägenhet i Brf Backgläntan? Läs mer här.

Mitt i Kungsbergets östra skidområde Kungens by tar ytterligare ett projekt form. Här byggs Brf Panorama, ett nytt område som består av 15 hus och 30 lägenheter om 57 kvadratmeter. Bostäderna präglas av stora panoramafönster i kök och vardagsrum med utsikt över natur och skidbacken intill.

Brf Panorama.

Vill du veta mer om Brf Panorama? Klicka dig vidare här.

För dig som är på jakt efter ett större boende i samma område finns Kungshöjden. Här blir det 12 fjällstugor om 78 kvadratmeter och 8 bäddar, samt 12 fjällstugor om 120 kvadratmeter med loft och 10 bäddar. Stugorna får bastu, två skidbodar och ett altandäck med utsikt över Kungsberget.

Kungshöjden.

Klicka här om du vill veta mer om Kungshöjden.

I Brf Terrassen 2 blir det 24 lägenheter om 49 kvadratmeter. Lägenheterna får en genomgående hög standard, en bra planlösning med totalt 6 bäddar och balkong i anslutning till vardagsrummet.

Brf Terrassen 2.

Vill du veta mer om Brf Terrassen 2? Klicka här.

Tjäna pengar på ditt boende

Du som köper en bostad i Kungsberget erbjuds en unik möjlighet att äga ett boende och samtidigt tjäna pengar på det genom uthyrning. Med köpet följer ett avtal med Kungsberget om uthyrning där Kungsbergets gästservice ansvarar för att hyra ut boendet och all service. Som ägare har man rätt till minst fyra hela veckor, alternativt åtta halv-veckor i sitt boende under vintern, berättar Gustav Björkman.

– Efterfrågan på hyrt boende är konstant hög i Kungsberget och under vintern har bokningar ökat med 42% jämför med i fjol. Många köpare ser möjlighet till goda hyresintäkter året om via ett bekymmersfritt uthyrningupplägg och i slutändan en bra investering, säger han.