Nya bostäder i Umedalen: ”Prisvärt med god standard”

I populära Umedalen planeras ett nytt och spännande bostadsprojekt. Här byggs Brf Skulptören, moderna bostadsrätter med balkong, nära natur och service – 20 minuter från Vasaplan. 

Här bor du bekymmersfritt med alla bekvämligheter du kan önska dig.

Umedalen är ett relativt nytt och populärt bostadsområde strax utanför Umeå centrum. I området byggs det nya bostadskvarteret Brf Skulptören. Bakom projektet står OBOS, Nordens fjärde största bostadsutvecklare.

Klicka här om du vill göra en intresseanmälan.

– Vi har skapat ett område som är prisvärt med god utgångsstandard. Ett drömboende helt enkelt, där du får mycket för pengarna, säger Markus Lindner, projektutvecklare på OBOS för Brf Skulptören. 

Välplanerade och moderna lägenheter 

Brf Skulptören säljs i tre etapper. Försäljningen är i full gång i den första etappen där det blir tvåor, treor och fyror – alla med egen balkong. Lägenheterna blir välplanerade och präglas av en genomgående god standard vad gäller material och vitvaror. 

Brf Skulptören bjuder på rymliga, ljusa och välplanerade lägenheter.

När du köper en bostad i Brf Skulptören har du även möjlighet att sätta din egen prägel genom tillval, berättar Markus Lindner. Det innefattar allt från ytskikt och utrustning, så som köksluckor och bänkskivor, till inglasning av balkong.

Vill du veta mer om Brf Skulptören – läs mer här.

Boende i kvarteret erbjuds egen parkeringsplats samt möjlighet till plats i carport. Det kommer även att finnas laddstolpar till elbil som enkelt nås via en app. 

”Umeås utbud inom räckhåll”

Runt Umedalen finns vacker natur, där lugna promenadstråk längs älven blandas med skog och gröna ängar. I området finns även Skulpturparken, en park full av konst och skulpturer, samt en idrottshall och en äventyrslekplats. 

Här flyttar du in i ett trevligt kvarter med en lugn innergård utan genomfartstrafik.

Förutom detta, har du även nära till kommunikationer och service. En kort promenad bort hittar du förskolor och skolor, matbutik, restauranger och gym. När du vill in till stan går bussen från området med jämna mellanrum in till Vasaplan på 20 minuter. Inom ett par år kommer även Västra länken att färdigställas, vilket ytterligare kommer förbättra förbindelserna med bil. 

Vill du läsa mer om Umedalen? Klicka här.

– Här trivs både unga och äldre, barnfamiljer, singlar och par – en härlig blandning av människor, helt enkelt. Inte konstigt alls, för här bor du både lugnt skönt, samtidigt som du har hela Umeås utbud inom räckhåll, avslutar Markus Lindner.