Nu förändras västra Göteborg med Parkhusen

Nya Opaltorget förvandlas till en ny spännande del i västra Göteborg. Där, med torget och parken som närmsta granne, bygger Nordr nya bostadsprojektet Parkhusen. Ett projekt som präglas av smart planlösning, flexibilitet och kvalitet.

Visualisering: Nordr / Zynka.

Det är inte ofta boende i en stad får chansen att vara med när en stadsdel får ett helt nytt ansikte. Nya Opaltorgethar allt nära redan innan det ens är byggt, exempelvis finns handelsmöjligheter, bra kommunikation, närheten till havet och mycket mer redan på plats. Det är bara att flytta in när Nordr nu är med och utvecklar samt gör om området.

Anmäl ditt intresse för Parkhusen – läs mer här.  

Första etappen till salu

Nu pågår försäljningen av den första etappen av Parkhusen. Första säljetappen består av bostäderna i storleken ettor till treor. Lina Norell, arkitekt på Här!Malmö som är en av arkitekterna som ritat Parkhusen, berättar att omgivningen har varit en tydlig inspiration.

– Våra byggnaders volymer är stora och arkitekturen i omgivningarna är relativt brokig och tidsblandad, så vi vill bidra med ett lugn och en stramhet. Det gör vi genom ett mer neutralt, lågmält uttryck med elegant sandfärgade fasader men där balkongernas gyllene ton bryter av och glimmar till när solen tittar fram, säger hon.

Mellan byggnaderna kommer det att finnas gemensamma ytor som öppnar för socialt umgänge mellan grannar. Innegården kommer tack vare häckar och byggnaderna vara en avskild och tyst miljö.

– Gården omgärdas av häckar som fungerar som ett mjukt, grönt filter mellan hus och den gemensamma uteplatsen, säger Lina Norell.

Anmäl ditt intresse för Parkhusen – läs mer här. 

Visualisering: Nordr / Zynka.

Smarta bostäder

Bostäderna i Parkhusen kommer vara gjorda för att leva upp till de höga krav de boende har. Nordr har haft flexibilitet, yteffektivitet och hållbarhet som nyckelord när de utvecklat projektet. Bostäderna kommer bland annat vara Svanen-märkta, vilket innebär att de är byggda utifrån ett antal olika hållbarhetskriterier. Tack vare att bostaden är kvadratsmart finns möjligheten att ha exempelvis en klädkammare eller ett litet kontor.

För den som köper en bostad i Parkhusen finns det möjligheter att välja mellan tre nya och unika inredningsstilar för att göra bostäderna mer personliga. Och för varje inredningsstil finns Egna Val – vilket innebär att du kan sätta din prägel på den inredningsstil du väljer.

Läs mer om de olika lägenhetsstorlekarna i Parkhusen här.

Visualisering: Nordr / Zynka.