Nya bostäder i Göteborg: ”Bästa av två världar”

I Gamlestadens Fabriker, ett område strax utanför centrala Göteborg, tar ett nytt bostadsprojekt form. Här byggs Fabrikören – moderna nyproducerade bostadsrätter, bara minuter från natur, kultur och pulsen från innerstan.

Tidig visualisering av Brf Fabrikören. Bild: JM

Gamlestaden eller “Gamlestan” är den äldsta delen av det vi idag kallar Göteborg. Stadsdelen är under utveckling och ska under de nästkommande åren växa, förändras och knytas ihop med centrala Göteborg. Här bygger bostadsutvecklaren JM kvarteret Fabrikören. Planerad säljstart sker från och med sensommaren 2022.

Vill du göra en intresseanmälan för att veta mer om projektet – klicka här.

– I Fabrikören får du det bästa av två världar. Det nya, fräscha och bekväma med nyproduktion och samtidigt känslan av det anrika med en arkitektur hämtad från de befintliga industriella byggnaderna, säger Josefina Olling, marknad- och försäljningschef på JM.

Nyproduktion med industriell touch

I Fabrikören kommer det byggas totalt 300 bostadsrätter med olika planlösning, från 1-5 rum och kök om 30-120 kvadratmeter. I kvarteret blir bostäderna ljusa och moderna med hållbara naturmaterial och bra utrustning. Alla bostäder får en egen balkong eller uteplats – somliga får till och med två, berättar Josefina.

– Du får ett mysigt hem att trivas i med bra planlösning och extra stora spröjsade fönster, säger hon. 

Så här kan nya Gamlestadens fabriker se ut i framtiden. Bild: Platzer & Liljewall Arkitekter

Det finns flera gamla industribyggnader i stadsdelen och Fabrikören kommer att flirta med detta, samtidigt som det sticker ut med sin moderna tolkning. Fasaderna blir exempelvis klädda i tegel och metall, likt den originella arkitekturen i stadsdelen.

Klicka här om det vill veta mer om Fabrikören.

Nära service, kommunikationer och historia

Det är enkelt att leva och verka i Gamlestadens Fabriker. Ett stenkast från kvarteret finns allt för att få ihop din vardag: från mataffär, vårdcentral, skolor och flera gym.

I nära anslutning till kvarteret finns även nybyggda Gamlestadens torg – en av Göteborgs största knutpunkter. Upprustningen av torget stod klar 2018 och är en del av den omfattande stadsutvecklingen som kommer att pågå i Gamlestaden de närmaste åren.

Visualiseringsbild över Gamlestadens fabriker som kommer att utvecklas inom de närmaste åren. Bild: Platzer & Liljewall Arkitekter

Vid torget har du service, kultur och ett resecentrum där kommunikationer med buss, spårvagn och pendel finns. Med spårvagn tar det cirka 6 minuter in till city utan byten. Vill du hellre ta cykeln går det fina cykelvägar längs med vattnet.

Gamlestadens Fabriker är ett spännande område där mycket kommer att utvecklas inom de kommande åren. Även om mycket redan finns på plats kommer stadsdelen att växa, förtätas och knyta sig än närmare centrala Göteborg.

Vill du veta mer om projektet? Gör en intresseanmälan för att inte missa information.

– Gamlestadens Fabriker är Göteborgs mest intressanta utvecklingsområde. Här vill du bo, arbeta, gå ut och äta på spännande restauranger, promenera i de vackra gränderna eller njuta på kajen vid Säveån, säger Josefina avslutningsvis.