Moderna radhus byggs i attraktivt läge

I Ormbacka, strax utanför centrala Stockholm, tar ett nytt bostadskvarter form. Här byggs Täppan – ett modernt småhusområde i ett attraktivt läge, nära grönska och närservice – bara 20 minuter från T-centralen.

I Täppan har du friheten att odla och påta på din egen yta, precis som namnet antyder.

Ormbacka by är ett idylliskt område i Järfälla. Här har man velat behålla det gamla bylandskapet med sina traditioner av odling och trädgårdsmästeri men utveckla det med ny småskalig bebyggelse. Förutom att 300 bostäder ska byggas, görs det även plats för en ny förskola, äldreboende, ett områdestorg och allmänna odlingslotter som ska integreras med kulturlandskapet. 

Vill du veta mer om Täppan? Läs mer här.

Just nu håller bostadsutvecklaren Bonava på att bygga grannskapet Täppan i området. I projektet blir det trivsamma par- och radhus om 121 och 123 kvm med möjligheten att lägga till ett extra sovrum eller hemmakontor på övervåningen. 

Varje bostad får en egen trädgård eller större privat terrass på baksidan med plats för odlingslådor och utemöbler. I grannskapet kommer det även att finnas ett gemensamt växthus på 20 kvm som knyter an till Ormbackas tradition av planteringar och drivhus. Växthuset omges av ett trädäck med plats för gemensamma middagar där grannar och vänner kan umgås och grilla. Lite längre ner i området finns även en lekplats för de lite yngre barnen med klätterställning, lekhus och vippgunga. 

Här finns plats för odling och festligheter. Och för barnen finns en lekplats i anslutning till grannskapet, där de kan springa av sig.

– Täppan som grannskap är utformat för att du som flyttar hit ska känna dig trygg och trivas. Det är viktigt för oss att inte bara bygga hus, utan att också ge förutsättningar att bygga gemenskap, säger Jessica Nordlander, Project Manager på Bonava för Täppan.  

Nära natur, service och skolor 

Det ska vara enkelt att få ihop vardagen och det är det helt klart i Ormbacka. Oavsett om du är en person som vill åt naturens lugn eller pulsen från stan. Som boende i Täppan har du vacker natur, vattendrag och motionsspår alldeles runt knuten. 

Vill du göra en intresseanmälan för att inte missa information om Täppan? Klicka här.

Vill du utforska närområdet ytterligare finns Barkarby Handelsplats, Veddesta Centrum och Jakobsbergs Centrum bara en cykeltur bort. Här finns ett stort utbud av butiker, gym, mataffärer, restauranger, samt apotek och vårdcentral.

Bostäderna blir ljusa och moderna och den genomtänkta planlösningen skapar många sociala ytor.

Har du barn finns det flera grund- och förskolor i Barkarby och Skälby. Den närmaste förskolan ligger bara 200 meter bort från kvarteret. Det finns även två gymnasieskolor i kommunen på bekvämt promenadavstånd. 

Ny tunnelbanelinje 2026 

När du vill åka in till centrala Stockholm har du närmaste busshållplats bara ett par hundra meter bort. Det är även gångavstånd till Jakobsbergs station och Barkarby station där kommunikationer med pendeltåg finns. Till Centralen tar det cirka 18 minuter och med bil tar det drygt 25 minuter. 

Klicka här om du vill veta mer om området.

– Även om det idag redan finns bra kommunikationsmöjligheter i Ormbacka kommer dessa att förbättras ytterligare. Just nu pågår nämligen arbetet med att utöka tunnelbanans blå linje från Akalla till Barkarby med planerad trafikstart år 2026, säger Jessica avslutningsvis.