Drottningen – bekväma bostäder för dig över 55

Strax utanför centrala Stockholm växer ett nytt bostadsprojekt fram. Här byggs Drottningen, ett modernt bostadsprojekt för dig över 55 år – nära parkområden, service och kommunikationer till stan.

Ett bekvämt boende med gångavstånd till Väsby Centrum. Illustration: White Arkitekter.

Söder om Väsby centrum planerar bostadsutvecklaren Seniorgården det nya kvarteret Drottningen. I projektet blir det 50 stycken moderna bostadsrätter, från smarta ettor till rymliga fyror. De flesta av bostäderna får antingen en balkong eller uteplats, flera med utsikt över den närliggande parken eller den gröna innergården. 

– Det finns en stor efterfrågan på seniorbostäder i landet, säger Jörgen Palm, projektchef på Seniorgården, som står bakom kvarteret. 

Något som är unikt för Drottningen, berättar Jörgen, är att minst en person i hushållet måste ha fyllt 55 år för att få köpa en bostad. Lägenheterna i projektet har välplanerade helhetslösningar och små detaljer som bidrar till att du får ett bekymmersfritt och bekvämt boende.

Vill du göra en intresseanmälan på Drottningen – läs mer här. 

– Du kommer att bo i en fantastisk granngemenskap där ni kan odla tillsammans, fixa i hobbyrummet eller bara fika i gemensamhetslokalen. Gemensamhetslokalen är husets hjärta, ett extra vardagsrum för spontana möten, aktiviteter, egna arrangemang och allt däremellan, säger Jörgen. 

Kvarter med trevliga gemensamma ytor

I kvarteret kommer det att finnas flera saker som gör livet enklare. Bland annat hiss som går från garaget ända upp till bostäderna, automatiska dörröppnare i källare och entré, moderna kök med mjukstängande lådor och luckor, induktionshäll med spisvakt och badrum med tvättmaskin och torktumlare. 

Bli VIP-kund och få förtur på bostäder – läs mer här.

Drottningen får en lugn och grön innergård. Då ett stort fokus i projektet är att skapa gemenskap i föreningen blir det flera sociala utrymmen i föreningen. Exempelvis görs det plats för ett växthus med utrymme för både odlingar och middagar, ett hobbyrum och en gemensamhetslokal. För långväga gäster finns det även ett övernattningsrum.

Allt på ett behagligt avstånd 

Det blir enkelt att få ihop vardagen i Drottningen – allt du behöver finns på ett behagligt gångavstånd. Runt hörnet ligger Väsby centrum med ett 80-tal butiker, restauranger, service och matbutik. Bara 1,3 kilometer bort ligger även Upplands Väsbys station där kommunikationer med buss och pendeltåg finns. In till centrala Stockholm tar det 28 minuter med pendeln. 

Klicka här om du vill veta mer om kvarteret Drottningen.

Grönområde i Upplands Väsby.

– Som boende i Drottningen kan du dessutom välja att göra vardagen enklare genom att använda Seniorgårdens Boförmåner. Det är frivilliga tillvalstjänster som täcker allt från veckostädning till hjälp med inköp och ärenden, säger Jörgen.

Fördelar med Seniorgårdens Trygghetspaket – läs mer här.