Peab har Sveriges mest nöjda bostadskunder

Peab har Sveriges nöjdaste bostadskunder 2021, det visar Prognoscentrets nya undersökning. Men de har även kammat hem ytterligare en vinst – Peab Bostads projekt Hamnutsikten på Hammarö är projektet som har landets nöjdaste bostadskunder. 

– Vinsterna ger först och främst en glädje över att veta att våra kunder är nöjda med ett så stort och viktigt beslut som bostaden innebär. Det är ett stort ansvar vi axlar och våra kunder bekräftar att vi lever upp till det ansvaret, säger Michael Mati, nordisk försäljningschef på Peab Projektutveckling.

De höga betygen visar att kunderna inte bara uppskattar kvaliteten på bostäderna – där de fått betygsätta bland annat förvaringsutrymme och hantverksarbete. Kunderna uppger även att de i hög grad kan lita på Peab, där informationsflödet och uppdateringar skett i god tid under processen.

Klicka här om du vill läsa om fler av Peabs bostadsprojekt.

Paret Tommy och Lisbeth som bor i Hamnutsikten på Hammarö fick följa med på hela byggresan – trots att projektet pågick mitt under pandemin. 

– Vi fick trots att det var pandemitider ändå möjlighet att kliva in i vår bostad, vilket vi uppskattade. Det var då vi fick se vår fina utsikt för första gången. Det var en magisk känsla, berättar Lisbeth och Tommy.

Höga betyg inom områden som personal och pålitlighet är faktorer som sticker ut mot branschen i stort. Extra stolta är Peab över toppbetyget som personalen fått, menar Michael Mati.

– Det är oftast vår egen personal som bygger våra hus och vägar, planterar träd och buskar. Bor du utanför storstäderna är chansen stor att du träffar någon av dem på stan, när du handlar eller kanske har ni barnen i samma skola. Det är vår styrka, våra medarbetare är en del av staden de jobbar i och känner en stolthet över att vara en del av dess utveckling, berättar han.

Prognoscentrets undersökning består av 13 000 enkäter där man bett nyinflyttade betygsätta sin nya bostad och bostadsutvecklaren utifrån olika parametrar. Peab fick toppbetyg i kategorierna bostadeninformationsmaterialpersonal och pålitlighet

Hamnutsikten – Sveriges bästa bostadsprojekt 2021

För andra året i rad tog Peab Bostad även hem vinsten för Årets bästa projekt med Hamnutsikten på Hammarö i Värmland, ett bostadsprojekt som fick högst kundbetyg av samtliga bostadsprojekt i hela Sverige. Hamnutsikten består av 27 bostadsrätter med en härlig utsikt över vattnet.

Vill du läsa mer om Peabs kundbetyg? Klicka här.

– När vi får gäster säger vi ”Välkomna till paradiset.” Vi tycker inte att vi kan bo bättre. Varje morgon går vi ut på balkongen, njuter av den fina utsikten och följer fågellivet som pågår kring viken. Vänern har ju alltid något att bjuda på oavsett väder och årstid, säger Lisbeth. 

För Lisbeth och Tommy var planlösningen ett stort plus med lägenheten och de uppskattar den öppna känslan mellan kök och vardagsrum, samt det rymliga sovrummet. Även den stora balkongen med utsikt mot viken var en bidragande faktor i samband med köpet. 

För dig som är intresserad av liknande bostäder pågår försäljningen av grannprojektet Fyrtornet just nu.

Peab har funnits med länge och är idag ledande inom projektutveckling i Norden. Fokus på kundens specifika behov och vetskapen om att alla är olika kan vara en av anledningarna till kundernas höga förtroende, tror Michael. 

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna i Fyrtornet.

– Vi jobbar stenhårt med att försöka lyssna in varje enskild kund och deras behov. Alla har sina specifika önskemål och funderingar som bara det personliga samtalet kan möta upp, säger han avslutningsvis.