Unika bostäder byggs i centrala Göteborg

I Björkekärr nära Delsjöns naturreservat utvecklar Balder nu Smörblomsdalen – nästa etapp i Smörslottsparken. Här har du nära till friska andetag i skogen och stadspulsen i Göteborg city.– Intresset har varit stort och vi är glada över att kunna erbjuda ännu fler bostäder i populära Björkekärr, säger Peter Lantz, säljansvarig på Balder.

Moderna bostadsrätter med rymliga balkonger mot grönskan.

Precis nedanför systerprojekten Björkbacken och Björkkronan ska de moderna bostadsrätterna i Smörblomsdalen med säljstart 30 maj byggas. Här erbjuds ett boende för dig som vill ha närhet till naturen utan att kompromissa med goda kommunikationer in till stan. 

Vill du veta mer om Smörblomsdalen? Klicka här.

Smörblomsdalen kommer bestå av totalt 63 bostadsrätter och i första skedet släpps de med 2-3 rum och kök. Flera av lägenheterna har stora balkonger i dubbla väderstreck. För att sätta din egen prägel på nya bostaden redan från start kan du välja mellan de tre inredningskoncepten: KlassiskTrend och Elegans

– Det blir mycket trivsamma bostäder med stora balkonger, många i två vädersträck. Huset har gedigna materialval med naturliga nyanser av skiffer med inslag av trä som harmonierar med miljön i området. Husets utsida bildar tillsammans med de väl utformade planlösningarna och inredningskoncepten en väldigt fin helhet, säger Håkan Ståleby, fastighetsutvecklare på Balder. 

Välj mellan inredningskoncepten: Klassisk, Trend eller Elegans för en enhetlig inredning i din nya bostad.

Mellan husen utvecklas utemiljön för umgänge och lek med bland annat grillplatser, utegym och fotbollsplan. Smörblomsdalen kommer ha en grön innergård med flera sällskapsytor där du kan umgås med grannar och familj. Under gården byggs ett garage med parkeringsplatser under marken som inte syns och föreningens medlemmar kommer att ha tillgång till en bilpool i området, bestående av elbilar.

Klicka här om du vill anmäla intresse för Smörblomsdalen. 

– Smörslottsparken blir ett attraktivt område att flytta till. Vi har rustat upp de äldre husen och gjort nya innergårdar som främjar lek och umgänge. Med de fem nya punkthusen blir området ett komplett och modernt bostadsområde med fantastiska boendekvaliteter, säger Peter Lantz.

Naturen runt hörnet  

Här får du tillgång till drygt 2 000 hektar skog – knappt en kilometer från din dörr. I Björkekärr är det lätt att leva ett aktivt friluftsliv med närheten till Delsjöområdet och Härlanda Tjärn – dit många tar sig för att träna och bada. I närliggande Skatås hittar du både inne- och utegym, fotbollsplaner och volleyboll. Padelhallar finns på promenadavstånd från Smörslottsparken.

Naturen är ständigt närvarande i Björkekärr.

Förutom naturen, har du även tillgång till både service och flera skolor i Björkekärr. Det finns bland annat en stor förskola med lekgård i området, samt flertalet grundskolor.   

Till stan tar du dig på bara 10 minuter med buss. Det finns goda kommunikationer via buss och spårvagn en kort promenad från Smörblomsdalen.

Vill du läsa mer om Smörblomsdalen? Klicka här.

Smörblomsdalen har säljstart 30 maj och preliminärt inflytt under början av 2025. Du kan redan nu göra en intresseanmälan för att få reda på mer om lägenheterna, planritningar och hur det funkar att köpa en nyproducerad bostadsrätt.