Så kan du köpa nya drömboendet i Mälarhöjden med Obos Deläga

Vill du köpa en bostadsrätt men har svårt att finansiera den? Då är du inte ensam. Genom OBOS Deläga köper du en del av en bostad och samäger resterande del med OBOS. Nu rullar OBOS ut möjligheten i Mälarhöjden – där ett nytt och spännande bostadsprojekt planeras. 

OBOS Deläga kommer att erbjudas i söderorts nya bostadsprojekt Mäklarstråket, som kommer att bestå 160 moderna bostadsrätter.

Det är svårt att ta sig in på bostadsmarknaden idag, inte minst för unga vuxna i storstäderna. Tröskeln för att kunna köpa en egen bostad har blivit högre, men det har bostadsutvecklaren OBOS hittat en lösning på. Som OBOS-medlem får du möjligheten att köpa din bostad stegvis genom modellen OBOS Deläga. 

Vill du veta mer om OBOS Deläga – läs mer här.

OBOS-medlemmar kan välja att köpa 50, 60, 70, 80 eller 90 procent av bostaden, resterande del hyr du av OBOS. Senare, om det passar dig och din plånbok, kan du öka insatsen. Du behöver inte öka din ägarandel alls, men du har möjligheten att göra det en gång om året – tills du äger hela bostaden helt själv. 

– Det här är ett sätt som gör det möjligt för fler att ta sig in på den ägda bostadsmarknaden. Den gäller alla åldrar och familjekonstellationer, säger Sofia Ljungdahl, vd på OBOS Nya Hem. 

Deläg ditt boende i Mälarstråket

Deläga kommer att erbjudas i söderorts nya bostadsprojekt Mäklarstråket, vilket kommer att bestå av cirka 160 bostadsrätter. Bostäderna är en del av Fokus Skärholmen, Stockholms stads största projekt med fokus på social hållbarhet och kommer länka samman Bredäng med Mälarhöjden. Säljstarten för Mälarstråket är preliminärt planerad till 2024. Är du intresserad av området är det bra att bli medlem redan nu för att hamna långt fram i kön när det är dags att välja och köpa bostad. 

Klicka här om du vill veta mer om OBOS Deläga.

Hela 20 procent av bostäderna som byggs i Mälarstråket kommer att erbjudas med OBOS Deläga. Det innebär att du som ska köpa en nybyggd bostad kan ta ett mindre lån och köpa halva bostaden – men du bor i hela bostaden. Väljer du att köpa 50 procent av bostaden betalar du 50 procent i avgift till föreningen. Till OBOS betalar du sedan en avgift för delen du inte äger. 

– Delägandet ligger i kostnad någonstans mittemellan kostnaden för att hyra sin bostad och att äga den helt och hållet, säger Sofia Ljungdahl. 

Bli OBOS-medlem och få förtur 

OBOS har som ambition att 20 procent av alla de bostäder som de säljer i framtiden ska erbjudas genom så kallade boköpsmodeller – som OBOS Deläga. Modellen kommer att erbjudas i utvalda nyproduktionsprojekt för OBOS medlemmar. 

– För att få köpa en bostad via Deläga måste du vara OBOS-medlem. Om fler är intresserade av delägarskap i en viss lägenhet får den som varit medlem längst tid välja först, säger Sofia Ljungdahl avslutningsvis. 

Vill du bli OBOS-medlem? Klicka här.