OBOS bygger nytt i Hyllie – så gör du för att köpa

I centrala Hyllie planeras en helt ny stadsdel – där social och miljömässig hållbarhet står högst upp på agendan. Här kommer OBOS-medlemmar kunna köpa bostäder genom Deläga, en boköpsmodell där du köper en del av bostaden och samäger resterande del med OBOS.

OBOS nya projekt i Hyllie har planerad byggstart våren 2024.

En levande stadsdel där människor i alla åldrar och med olika yrken kan bo, mötas och uppleva en gemenskap. Strax öster om mässan i populära Malmö-stadsdelen Hyllie planeras ett helt nytt bostadsområde med över 300 bostäder – både hyreslägenheter och bostadsrätter.

Letar du en nybyggd bostad i Skåne? Läs mer här.

Bakom projektet, som döpts till Boostad, står bostadsutvecklaren OBOS och KlaraBo som samarbetar med bland andra Veidekke och White arkitekter. Det gemensamma målet är att bygga plånboksvänliga och miljömässigt hållbara bostäder för en bred målgrupp. Bland annat möjliggörs låga hyror tack vare smarta byggnader och en genomtänkt förvaltning som ger lägre driftkostnader. Genom solceller på taken erbjuds en energigemenskap där produktion, lagring och delning av energi mellan fastigheterna är möjlig. 

Ta dig in på bostadmarkanden genom OBOS Deläga 

I projektet kommer även OBOS-medlemmar att kunna köpa en lägenhet via modellen OBOS Deläga. Ett koncept som ger allt fler möjligheten att ta sig in på bostadsmarknaden. Som medlem kan du välja att köpa 50, 60, 70, 80 eller 90 procent av bostaden, resterande del samäger du med OBOS. Senare, om det passar dig och din plånbok, kan du öka insatsen. Du behöver inte öka din ägarandel alls, men du har möjligheten att göra det en gång om året – tills du äger hela bostaden helt själv.

I området öster om mässan i Hyllie ska de nya bostadskvarteren byggas.

– Vi är både stolta och glada över att bidra till utvecklingen av Malmö. Det här är ett fantastiskt projekt som har höga ambitioner vad gäller både livet mellan husen och bostädernas kvalitet. För OBOS är målet att varken ålder eller yrke ska vara ett hinder för att köpa en bostad, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya hem. 

Centralt läge i Malmö 

Det kommer finnas solceller på byggnaderna vilket bidrar till billigare el för de boende.

Det planeras för byggnader med exteriörer i både tegel och trä, med gemensamma trädgårdar och lummiga innergårdar där grannar kan umgås med varandra. Bostäderna sträcker sig från yteffektiva ettor till rymliga fyror och det kommer även att finnas aktivitetslokaler och förskola i anslutning till fastigheterna. Läget i Hyllie är centralt och här har du nära till såväl mysiga parker som kontoren i och runt Malmö Arena. Dessutom finns goda kollektivtrafiksförbindelser.

– Det känns oerhört positivt att få vara delaktig i Malmö stads ambition att fortsätta växa hållbart, säger Sofia Ljungdahl. 

Vill du bli OBOS-medlem? Klicka här.