Spännande bostäder byggs på nya Norrmalm

På nya Norrmalm i Sala ska BoKlok bygga det nya kvarteret Silvermalmen. Med hållbarhet i fokus kommer totalt 52 kvadratsmarta lägenheter byggas – på smidigt pendlingsavstånd till både Uppsala och Västerås. 

Bostadsrätterna kommer vara om 55-85 kvadratmeter. Bild: BoKlok.

Det nya kvarteret är uppdelat i två etapper, där 20 bostäder byggs i den första etappen och 32 i den andra. Oavsett storlek blir bostäderna ljusa, moderna och smart planerade. Säljstart för första etappen var hösten 2022. 

– Här bor du tryggt och bekymmersfritt med närhet till både service, skola och kommunikationer, samtidigt som du har lugnet runt hörnet, säger Susanne Holm, kundansvarig på BoKlok. 

En trygg bostadsaffär 

Lägenheterna i Silvermalmen byggs som bostadsrätter, från 2-4 rok om 55 till 85 kvadratmeter. Till varje bostad ingår ett kallförråd om cirka 2,5 kvadratmeter. Det kommer finnas möjlighet att hyra en parkeringsplats för 200 kronor per månad, och föreningen får åtta laddstolpar för laddning av elbilar.

– Den som köper ett hem i BoKlok Silvermalmen kan vänta sig en trygg bostadsaffär, från det att kontrakt skrivs till att nycklarna sätts i dörren för första gången. I Silvermalmen bor du nära gröna utemiljöer i ett tryggt bostadskvarter där stor vikt läggs på möjlighet till grannsamvaro, säger Susanne. 

Vill du läsa mer om kvarteret Silvermalmen? Klicka här!

Kvarteret Silvermalmen består av totalt 52 bostadsrätter. Bild: Boklok. 

En kort promenad tar dig till tågstationen med kort pendlingsavstånd till bland annat Uppsala och Västerås. Du tar dig enkelt till Sala centrum där det finns charmiga butiker, roliga evenemang och aktiviteter för hela familjen. 

Klicka här om du vill läsa mer om området.

Hållbarhet på många sätt

BoKlok vill göra förnybar el tillgängligt för alla och installerar solceller i sina nya områden. Alla BoKloks hem byggs dessutom i trä och de bygger efter samma ritning om och om igen med minimalt spill. Målet är att bli klimatneutrala år 2030. 

I Sala bor du lugnt med närhet till stadskärnan. Bild: Boklok.

– Vi vill utmana genom att visa att det går att kombinera hållbarhet och god kvalitet samtidigt som det är prisvärt. Man kan säga att ett hem från BoKlok är hållbart på fler än ett sätt, säger Susanne. 

Hon fortsätter: 

– På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Det hoppas vi kunna bidra med även här i Sala genom våra lägenhetshus ritade av arkitekt Thomas Sandell. Med den skandinaviska designen och smarta lösningar vill vi skapa hem och områden som är hållbara över tid, där man ska kunna leva och trivas länge. 

Här kan du läsa mer om hur BoKlok arbetar med hållbarhet.

Detta är BoKlok:

BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA – de skapar hållbara hem och områden med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. Hittills har BoKlok byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.